merhabalar, popüler konular sekmesinde birinin açtığı konuyu görünce üzerine düşündüğüm şeyleri merak eden tek kişinin ben olmadığımı farkettim.

kısaca konuya girmek istiyorum. evreni yaratacak güçteki bir varlığın yarattığı insanlara 7. yüzyıldaki kişilere muhtaç olarak mesajlarınızı iletmesinin tamamen yalan olduğunu varsayarsak, biz nasıl var olduk ? ateistlerin bilime taptığını görüyorum, açıkçası kara kutuya tapan da bilime tapan da benim gözümde aynıdır. evrim bir alamda mantıklı gelirken evrimi kabullensem bile aklımda cevapsız sorular kalıyor. bir simülasyonda olduğumuza inanıyorum ancak bu simülasyonun atalarımızın elma yemesiyle başladığını sanmıyorum.

bugün küreselcilerin yaptıklarının amaçları nedir yani parayı bile kendileri basıyorken bunca kötülüğü para için yapmalarını düşünmek tamamen saçma bir paradokstur, öyleyse bu kişilerin derdi paradan başkadır, evrimleşmemiz ve birkaç yüzyıl içerisinde üstün bir ırka dönmemiz ya da üstün olduğu düşünülen bir ırka evrilmemiz isteniyor diyelim, bunun amacı ne olabilir ? sadece gördüğümüz rüyalar bile bu kadar kontrol dışı iken ve o anki bilinçsizlik ilginçken bu evrende çok çeşitli gizemler varsa bunlar ne için ve kim tarafından var edilmiştir ? eğer her şeyi yaratan bir varlık(lar) var ise bu varlıklar nasıl zamandan bağımsız davranabiliir, bunların varoluşu nasıl gerçekleşmiştir ?

insanlara öldükten sonra yok olacaklarını söylediklerinde genelde cennet ya da cehennemin var olmasına inanmayı tercih ederler ancak bunun sebebi insanın yok oluşu algıyamamasındandır. bunu okuduğunuz cihazda eminim oyun ya da uygulamalarınız var, cihazınızı alıp paramparça ettiğinizi düşündüğümüzde içindeki yazılım yok olacaktır, acaba öldüğümüzde biz de bu tür bir yok oluşla mı karşılaşıyoruz ?

doğrusu bir tanrı varsa ya da bu evrende hakim bir güç varsa onunla konuşmak istiyorum, ona ulaşmak istiyorum, soracağım çok şey var, yok olmak istemiyorum.