Umar80 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Merhaba, daha önce şirketimi kapatmak istediğimi ancak içeride KDV alacağım olduğundan dolayı bu tutarı nasıl alacağım diye bir konu açmıştım. Şirketi kapatmam acil zannediyordum, ancak aciliyeti yokmuş ve y.lisans öğrencilik sürecinde görevimde 657ye tabi olmadığım için kapatmam gerekmiyormuş. Bunu öğrenmiş oldum ancak merak ettiğim farklı bir konu var ve muhasebecim aklımı bulandırdı. KDV iadesi alabileceğimi ancak baya bir kesintiye maruz kalabileceğimi söyledi. Satıpta faturasını kesmediğim ürünlerden dolayı ceza yiyebileceğimi söyledi. Maliyeden ekip gelip elimdeki ürünleri tek tek sayıp, demirbaş ürünlerin KDV sini bana borç olarak ekleyeceklerini söyledi. İnternetten araştırdım ancak pek birşey anlamadım. İçerideki KDV yi en az zararla nasıl iade alırım bilgisi olan birileri varmıdır ? Yardımcı olursanız çok sevinirim.
Benzer durumda KDV alacağımız çok da fazla olmadığı için muhasebecimiz "böyle bir hamlede bulunmaya gerek yok. Denetim, inceleme vb. aşamalarda illa bir sorun bulurlar." demişti.

Sanki vergi dairleri ile çok mücadeleye girmemek gerek gibi... Ne kadar iade alacağınız var bilmem ama ben olsam bu günkü durumla 5 x ASGARİ ÜCRET altındaki miktarda bir iade olacaksa bulaşmam. Çünkü usulsüzlük cezaları inanılmaz seviyelere gelmiş durumda. Mutlaka gözden kaçan ufak tefek hatalar olmuştur, onları da uzmanlar bulurlar diye düşünüyorum.

Kişisel yorumumdur, muhasebeci değilim. "Ben olsam nasıl davranırdım?" sorusunu yanıtladım.