Öncelikle herkese iyi forumlar. 8-9 senedir sosyal medyada olsun e-ticaret platformlarında olsun bir çok çalışmam ve ticaretlerim oldu. Bu doğrultuda kurumsallaşmak istediğimden dolayı nasip olursa Pazartesi günü şahıs şirketi kurmak için (genç girişimci olarak) başvuruda bulanacağım. Bu süreçle ilgili forumda bulunan muhasebeci veya işin ehli arkadaşlarımızdan abilerimizden yardım almak istiyorum.

E-ticaret ve digital medya üzerine çalışmalarım olacak.

Muhasebecim ile yapmış olduğum görüşmede şahış olarak açacağın şirkete ortak alamazsın alırsan adi ortaklık olur bu da baya zarar(alacakların, ortaklar arasında paylaşılması ve vergilerin iki kişiyi kapsaması) şeklinde konuştu.
Ben sermaye için ortak alamaz mıyım? veya dediği gibi sermaye için ortak alırsam zarar çok mu olur? Zarardan kastım vergiler ikimiz içinde mi geçerli olur?
Gireceğim sermaye çok bi şey değil ama sizce bu işe ne kadar sermaye ile girmeliyim? Amacım çok deli para bağlayıp ondan bi şey beklemek değil, bütçem doğrultusunda gireceğim.

Genç girişimci olarak başvuruda bulunduktan sonra ne gibi faydaları olur (bağkur ve gelir vergisi dışında)?
Genç girişimci olarak başvurduktan sonra herhangi bir teşvik,kredi veya destek alabileceğim yollar var mıdır?

Bunların dışında tavsiye edeceğiniz herhangi bir husus varsa memnuniyetle dinlerim. Şimdiden teşekkürler.