MindCoder adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Hepsi bizim uydurduğumuz kavramlar katılıyorum ancak bahsettiğim sevgi dualitenin olmadığı bir sevgi, yani insani, hayvani sevgiden basetmiyorum hocam. Felsefi bir bakış diyelim. İçgüdüsel görevini yapan hayvanlardan bahsetmişsiniz, eğer bir similasyondaysak zaten her bilinç kendine göre simüle edilmiş olabilir. İnsan zihni ile baktığımızda göremediğimiz ama bilsek şok olcağımız illuzyonlar olabilir ve vardır da. En güzeli yaşamdan bir şeyler öğrenmeye çalışmak yolculuğu olabildiğinde güzel geçirmeye çalışmak.
Ben de sana katılıyorım.
60-79 yıl yaşayıp öleceğiz.
En güzeli kapsitemizin yettiği kadar çok merak edip evreni öğrenip, hem kendimizin kendimizden razı olacağı hem de diğer insan ve hayvanların bizden razı olacağı bir hayat sürüp gitmek.
Geri kalan her şey düzeni sağlamak ve bu hayatı kolaylaştırmak için bizden önceki jenerasyonların uydurduğu kavramlar.
Çok limitli bir hayat yaşıyoruz, bunun ilk 20 senesini hazırlanıp son 20 senesini hastalıklar ve fiziksel kısıtlamalar ile geçiriyoruz.
Yani yaşanabilir hayat aslında düşündüğümüzden de kıse.
En akıllıcası bir daha yaşamayacağız gibi değerini bilip hakkını vererek yaşamak.