Selamlar,
40 daire bulunan bir binada oturuyorum, binadaki tüm daireler kiracı, binanın sahibi müteahhit bina yapıp daireleri kiraya veren, aynı zamanda bu binaların yöneticiliğini yapan bir kişi. Benim kira sözleşmemde de evcil hayvan beslenemez maddesi var ve imzaladım. Bir kedim var ve kiralama aşamasında kedim olduğunu söylemedim. 2 senedir oturuyorum bir sorun olmadı, bu kedinin ne daireye ne de komşulara bir zararı yok. Temizlik, koku ve hijyen konularında da çok dikkatliyim. Ev sahibi eğer imzaladığım maddeye rağmen evde kedi beslediğimi öğrenirse, beni uyarmak ya da evden çıkarmak tamamen kendi insiyatifinde, belli olmaz ne olacağı. Ancak konu köpek olunca biraz hak veriyorum, babamın üst kat komşusu köpek besliyor ve köpeğin sabah akşam fark etmeksizin havladığını ve rahatsız ettiğini biliyorum. Eğer köpeğiniz havlar ise gün içinde bunu saklamaya çalışmak pek mümkün olmayacaktır. Zor bir durum anlıyorum, en iyi yol açıkça konuşup uzlaşmaya varmak olacaktır, gerekirse köpeğin rahatsızlık vermeyecek bir karakterde olduğunu belirtmek gerekecektir diye dişünüyorum.