sosyoweb adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
üst düzey bir medeniyetin simülasyon projesi olsaydık o medeniyet muhtemelen hukuk olarak da gelişmiş bir medeniyet olacaktı. ve simülasyonlar içerisinde ölüm, işkence, kan, göz yaşı gibi olayların yaşanmasını muhtemelen yasaklarlardı. canlı ruhlara acı çektiren simülasyonları yasaklamamaları için hiç bir neden yok. eğer yasaklamıyorlarsa akla ikinci seçenek geliyor. bu simülasyonlar canlı ruhlarla değil bizzati kod parçacıklarıyla ve şuursuz, yani yazılımsal şuursuz bilinçlerle yapılıyor. hal böyle olunca yazılımdan ibaret simülasyonlar olduğu için bu medeniyetler ölenler acı çekenler ruhlar değil sadece basit kod parçacıkları diyor ve bu tarz projelere izin veriyor. ben kod parçacağı değilim. bizzati hisseden, şuuru olan bir varlığım. bu da evrenin bilinçlerinin sahte bilinç olmadığını gösteriyor. üst düzey medeniyet simülasyonu olmadığımız tezini ben daha güçlü buluyorum. ben de evrenin simülasyon olduğunu düşünüyorum. fakat simülasyon dışında, simülasyon kurucusunu sorgulayacak, kollektif veya sosyal bir yapının var olmadığını düşünüyorum. bu yüzden islama inanıyorum.
Gelişmiş hukuk dediğin kime ve neye göre hocam.
O zaman Allah'ın da bu olanlara izin vermemesi lazım.
Aksi takdirde insanlar, Allah'tan daha merhametli oluyor.
4-5 yaşında bir çocuk depremde acı çekerek ölüyor veya afrika da günlerce, aylarca açlık çekerek ölüyor.
Allah bunlara neden izin veriyor? Bizim anlayamadığımız, bilmediğimiz bir şeyler var diyoruz geçiriyoruz.
Belki simülasyonda sadece sen gerçeksin, geri kalan herkes yapay zeka.
Rüyanda nasıl her şey beyninin ürettiği şeylerse dünya da öyle belki.