yaklaşık 3 yıl önce ebay üzerinde satış yaptım yaşımın verdiği deneyimsizlikler yüzünden başarısız oldum şimdi tekrar amazon için çalışıyorum kendi çapımda size bilgi vereyim.
1- milyoner okulu canberk beyin o zamanda yine eğitimi vardı ama ben sadece ücretsiz videolar izleyerek yaptım. gerek yok eğitime çünkü çoğu kilit bilgi youtube facebook gibi mecralarda mevcut. facebooklarda onlarca gruba katılmıştım bir sorun olunca ordan çözüyordum paypal vs buna dahil.
2-süre iş modeline göre değişir pazaryerleri olduğu için burda süre etkeni çok önemli değil zaten trafik hazır ebay ve amazon gibi mecralarda. tabi ki mağazanızın oturma süreci var. ortalama 3 ay diyeyim ben kendi fikrimce ama herkese göre farklı bu süre tabi ki .
3-her işte olduğu gibi bu işte de risk var ben kendi kararlarım yüzünden batmıştım o zaman dediğim gibi. bir sürün sorun çıkabilir aylarca paranızı holda alabilirler. ama kesin olacak diye bişey yok. Bana ilk ürün eklediğinde kesinlikle suspend olacaksın dediler. ben 10 a yakın ürün sattım bırakın suspend olmayı insanların para verip yapmadığını ebay bana kendi kendine tanımlamıştı. Doğal olmak , agresif hareketler yapmadan pazaryerlerine uygun hareket etmenizi öneririm.
4- en zor ve kilit nokta 2 adet bence. ödeme alt yapısı ve ürün bulmak.
5- çok araştırmak deneyerek görmek en iyisi bence eğitimleri kötülemiyorum benimde aldığım eğitimler var şuan ama bence kendin deneye deneye öğrendiğin zaman daha profosyonel oluyosun gibi hissediyorum.