Karşınıza çıkan insanlar nasıldır bilmiyorum. Fakat şahsi olarak yorum yapmam gerekirse, bana 10 kişi yazıyorsa 9’unu geri çeviriyorum. Emeğimi, işimi değerli görüyorum. 2 kuruş ile 10 kuruşluk iş isteyenlere cevap bile vermiyorum. Sadece bu da değil, müşterinin iletişimine de önem veriyorum. Eğer üslubu rahatsız edici, psikolojik olarak baskı yapan birisi ise 10 değil 100 verse yine çalışmıyorum. Sürekliliği olan sayılı insanlarla devam etmeyi tercih ediyorum. Yeri geliyor yetiştiremeyeceğimi düşünüp 48 saat uyumadan kod yazıyorum ve bundan dolayı normalden erken teslim ediyorum, yeri geliyor hizmeti sunduktan sonra harici ufak tefek şeylerde yardım isteniyor “eğer müsaitsem” ki genellikle oluyorum, ücretsiz yardımcı olmaya çalışıyorum. 1-2 günlük işlerde saat usulü, haftalar veya aylar sürecek işlerde proje fiyatı şeklinde çalışıyorum. Bu sektörde yazılımcıyım diye gezen çok insan var. Hatta firmalar var. Bazı scriptler hata düzelttirmek, yeni özellik ekletmek için geliyor ve bakıyorum ki “sözde kos koca firma” değerin olup olmadığını kontrol bile etmeyip @ işareti ile hatayı bastırıyor. Komedi… Maalesef çok fazla bu konuda şikayet edeni görüyorum ama ne gariptir ki bende aynı şekilde iş yaptırmak için gelenlerden yakınıyorum