Evrenin pixellerden oluştuğunu biliyoruz.
Pixellerden oluşmasa devamlılğı olsa o zaman hareket bile mümkün olmazdı.
Programcı kafası ile düşünürsek MVC yapısı var.
Model yapısı matematiksel olarak modellenen ideal bir yapı. Model de kök 8 var, sonsuz değeri var, sıfır değeri var.
Ama View de sıfır değeri yok sonsuz değeri yok. Evren limitli pixellerden oluşuyor.
Bizim bilim diye araştırdığımız herşey fizik kuantum kşmya biyoloji ise controller bölümü.
Controller modeli sınırlı pixele yani viewe uyguluyor.
Yani tasarımsal modelde sonsuz değeri olsa da controller bunu pixelleştiriyor ve parçalı olarak sınırlı şekilde işliyor.
Plank uzunluğu evrenin çözünürlük değeri.
Yani aklı almaz bir sayı da olsa evrenin 3 boyuttaki pixellerinim bir matematiksel değeri yani çözümürlüğü var.
Bir simulasyonda mı yaşıyoruz bilmiyorum. Ama simulasyonlarda ölen yok olan karakterler sonsuz mutluluğa ya sa acıya yani cennet yanda cehenneme gitmez onu biliyorum)))

KerMErbay adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Görür görmez hemen okudum çok ilgilimi çeker böyle şeyler. Ben simülasyon olduğuna inanmıyorum her şey çok kusursuz işliyor. Bir gelişmiş ırk bile olsa illa ki bir açık bir sorun olurdu.
Neil Degrasse nin bir Orangutan analojisi var.
İnsan DNA sı İle Orangutan DNA sı arasındaki fark %3z
Yani evrimsel olarak %3 lük fark ağaç dallarında dolaşan bazı primatların aya roket göndereceği kuantum fiziğini araştıracağı kadar çağ atlamalarını sağlamış.

Şimdi bir orangutan olduğunu düşün. 10 bin kilometrekare bir ormanda her yere saklammış gizli kameralar ile sürekli izlemiyorsun. Ağaçların içine gizlenmiş bu kameraları farkedebilecek zekaya ve deneyime sahip değilsin. İzlenildiğini mi düşünürdün? Yoksa herşeyin çok mükemmel şekilde işlediğine mi inanırdın?

Aynı o orangutan gibisin. Kendinden daha üstün bir zeka ve teknolojiyi hayal edecek zekan ve deneyimin yok. O yüzden herşeyin mükemmel olduğunu sanıyorsun belkide)))