ukarapaca adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Öncelikle şunu söyleyeyim ki harika bir iş olmuş. Ben de merak ediyordum ama denemek aklımın ucuna bile gelmedi. Ben daha önceden çalıştığım işlerde hep YOAST kullanan yerlere denk geldim, kendim de site açtığımda ilk olarak YOAST kurdum. Fakat bu etken/edilgen kısımları çok canımı sıktı. Eşim Türkçe öğretmeni, ondan yardım istedim. Sağ olsun başlarda biraz baktı ama sonra bu etken / edilgen kısmında saçmaladığını söyledi. Rank Math'e geçtim kafam rahat etti. Rank Math'de de başlıkta numara olayı can sıkıcı ama takılmıyorum. Hatta birçok kez başlıkta numara kullanmamama rağmen bunu sorun olarak göstermedi bile. Hala Rank Math ile devam ediyorum.
Teşekkür ederim hocam.

Bu denemeyi, Yoast'ın blogundaki pek çok konuda yaptım.

Ayrıca başka bir siteye All in one kurarak onda da denedim. AIO da okunabilirlik konusunda Yoast gibi. Türkçe'ye en uygunu Rankmath gibi duruyor. Ancak bu yazı içi seo konusunda bu karşılaştırmaları yapmak bile bana çok şey kazandırdı gibi hissediyorum.

Eskiden birinci sıralara çıkmış ve oradan hiç inmeyen konularım var. Onların da her üç seo eklentisine de uymayan yönleri olmasına rağmen, üçündeki kriterleri birleştirdiğimde çok iyi bir şekilde anlayabiliyorum. Gelecek yazılarda ne kadar etkili olacağını göreceğim

Bu arada Etken-edilgen dil kullanımının çok önemli olmadığını düşünüyorum. Ancak Google son güncellemesinde, deneyimlere daha çok önem vereceğini duyurdu. Bu da etken bir dili mecbur kılıyor. Belki kontrol etmeye başlamıştır.