Büyük hit artışı yaşadıysanız sektörünüzle alakalı yani serp komple değişikliğe uğramıştır. Bazen çok fazla organik hit alan siteler komple o sektörde serpi değiştirirler daha doğrusu serpi google o siteye göre ayarlar. Tabi siteniz illegal bir yöntem yapmıyorsa. Diğer türlü zaten 3-5 ayda bütün sıralamaları kaybedersiniz. Kullanıcının siteye girip memnun kalması , sitedeki geçirilen zamanda etkiler hocam.
Rakiplerim güçlü fakat kendimize özel yöntemler uyguladık . birden bütün kelimelerde ilk5e girince etkisine şaşırmıştık ama sıralamalardan mesela dün hiç yoktu bugün aylık 1.6m hit alan kelimede 2.sıraya oturdu. benden aylar önce başlayan benim siteyi kuran hocamızı bile katladık sıralamalarda hatta sitelerimiz aynı ve site onun sunucusunda barınıyor(aynı olmasının sebebi tek sayfa olması!). İllegal bir yöntem yoktur. Benim merak ettiğim google beni 1kelimeden niye sürekli silip üstünden zaman geçince en üste atıyor. Kullanıcılar 1dkdan fazla zaman geçiriyor sitede bu da çok güzel bir durum.