iREXUS adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Selamlar. Google verilen reklamı hedef kelimeye bazlı kişilerle buluşturmayıp sadece verdiğimiz linke yüzlerce bot iletiyor. Bu da istenen karşılığı alamamış bir reklam ödemesi oluyor bizim için. Her işin bir bileni var, yanlış yaptığımız nokta varsa size de danışmak isteriz
Çok güzel bir soru teşekkür ederim. Şimdi muhtemelen makine öğrenimine bıraktığınız bir teklif stratejisi kullanıyor olmalısınız. Yani, maksimum tıklama, maksimum dönüşüm, hedef gösterim vb. bunları kullanmamalısınız. Hele ki dönüşümler kurulmamışsa hiç elinizi değdirmemenizi öneririm. Peki ne yapacağız. Teklif olarak manuel tbm seçebilir ya da maksimum tık başı kullanacaksanız da örneğin 3 tl yi geçmeyecek şekilde kural belirleyebilirsiniz. Bu sayede anahtar kelime dışında amerikadan antartikadan saçma sapan iplerden botlar gelmemiş olur.

Bu vaka da daha önce yaşandı Bu haftaki vaka örneklerinden biri olacak. Google dışında, rakip sahte tıklama saldırıları alırsanız: https://www.r10.net/google-adwords-a...post1084674267 bu konuma göz atabilirsiniz. Sorunuz için tekrar teşekkür ederim

bahooffline adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
hocam merhaba ben daha önceden kendi google ads hesabımdan smm panelim için xxxx tutartlı bir reklam vermiştim nsaıl verdiğimi tam olarak hatırlamıyorum tekrar reklam vermek istedim onay sürecii falan dedi bekletti beni daha sonra hesabım şüpheli ödeme nedeni ile kapatıldı ödeme yaptığım kart bana ait destek sistemine mail olarak tüm gerekli bilgileri illetim ama cevap vermediler geçen hafta bana mail geldi ve hesabımı silmişler ödeme yaptığım karta yatırmış olduğum tutar iade edilicek dedi 1 haftadır bekliyorum ama gelmedi hala ne zaman gelir birde ilerleyen zamanlarda tekrar reklam çıkmak istiyorum bu konuda yardımcı olur musunuz sizinle iletişime geçsek
Selamlar hocam, Google Ads ücret iadelerini aynı gün dışında yapmaz. Bunu baştan belirteyim. Normal reklam verdiniz, sonrasında bir şekilde askıya alıp göndermesi ise smm panellerin doğrudan reklam vermesi yasaktır. Bu Amerikadaki gift card sektörüne de girdiği ve spam reklamlar ile coştuğu için yasak kelimeler kategorisinde yer alıyorsunuz. Reklam vermeniz için cloaker yani 3. parti yönlendirici (refferal) uygulamalar ile yapabilirsiniz.

Ali_Eser adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Merhaba hocam
1. Anahtar kelime seçiminde dikkat edilmesi gereken yerler nelerdir mesela Antalya da bulunan bir güzellik salonuna reklam vermek istiyorum burada izlemem gereken yol nedir.
2. Fiyat analizi yapmak için kullandığınız eklentiler var mı
3. En etkili reklam türü hangisidir. Sektörden sektöre değişkenlik gösterebilir fakat 1 2 örnek ile açıklarsanız çok sevinirim.
Selamlar hocam,
1- Anahtar kelime planlayıcı yı açtıktan sonra bölge: Antalya yapıp ilgili dil: Türkçe ya da İngilizce yada Rusça seçin. (hangisi lazımsa) güzellik salonu şeklinde bir aratma yapıp, çıkan sonuçlarda aylık Google'da aranma hacimleri ve tık başına maliyetleri göreceksiniz. İsterseniz csv uzantılı excell dosyası şeklinde indirip detaylı analiz yapabilirsiniz.
2- Fiyat analizi için en gerçekçi sonucu size yine Google Ads > anahtar kelime planlayıcı üzerinden öğrenebilirsiniz. minimum ve maksimum tbm nin ortasını alarak bir teklif verebilirsiniz. Ekstra üçüncü bir uygulamaya gerek duymuyorum, sağlıklı sonuç vermedikleri için
3- Sizin için eğer randevu almayı arttırmak istiyorsanız: telefon arama reklamları olacaktır. Google arama ağı kampanyası oluşturduktan sonra > reklam kısmından: telefon arama reklamı seçerek reklamınızı kurabilirsiniz.

Sorunuz için teşekkür ederim