mkozdogan adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Öncelikle belirtmeliyim ki, sorduğunuz anahtar kelimenin içeriği ve aranma amacı hakkında hiç bir şey bilmiyorum.

Ancak, kullandığım analiz araçları ile gördüğüm şeyleri paylaşıyorum.

Bu konuda bir dizi içerik üretmeye sebep olmuş bir aranma hacmi var.
Bu nedenle, bazı şeyler sadece Ahrefs veya Semrush'ta göründüğü gibi olmayabilir.
Bu da bana, aslında tam olarak hakim olmadığımız bir konuda fikir sahibi olmamak gerektiğini anlatıyor. (Burada "ben" ile kendimi kast ediyorum. Kimse üzerine alınmasın.)

Analizlerime devam ediyorum ve kendi zaviyemden bakınca şunu anlıyorum:

- Mutlaka benim yaklaşımım ve yorumum doğrudur iddiası son derece tutarsız olabilir. (Burada "ben" ile kendimi kast ediyorum. Kimse üzerine alınmasın.)

Analizlerime devam ediyorum.

Raporlarım bana, bu konunun haftalık bir dizi halinde ilerleyen parçalarının olduğunu gösteriyor.

Örnekler:
- fantasy footballers start sit week 1
- fantasy footballers start sit week 2
- fantasy footballers start sit week 3 vs.vs.

Konuyu analizlerden sonra, buradan temellendirirsek:

- Fantasy football konusu altında, futbolcuların, protesto veya haftaya başlarken yapmaya başladıkları, ortaya koydukları bir eylem olabilir.
- Bir NETFLIX dizisi veya youtube kanalının parti halinde yayınladığı bir dizi video'ların başlığı bile olabilir.

Yani, kelimeyi hedefleyen domainlerdeki içeriklere baktığımda, öyle sadece basit bir kaç içerik üretilmiş, veya sadece belirli aramalar yapılmış boş bir arama anahtarı olmadığı net.

Sizin Semrush'ta gördüğünüz trafik var mı? Hayır. Çünkü, Semrush, Ahrefs veya diğer SEO analiz araçları: o kelimenin anlamsal ilişkisi olmayan diğer tüm varyantlarının trafiğini toplam olarak sadece o kelimenin aranma hacmiymiş gibi gösteriyor.
Bir de o hacim, belki de onlarca site tarafından paylaşılmış durumda. Bu da hemen akla, TREND getiriyor.
Bu kelimeler, artık aranmıyor olabilir. Tam tersine, henüz yeni aranmaya başlamış da olabilir.

En güçlü rakibinizin, "anahtar kelimeyi" doğrudan hedefleyen 100'lerce içeriği de mevcut. Zaten bu kadar çok içerik ürettiği için google'da ilk sırada.

Dolayısı ile, bir kelimenin raporlarına bakarken, aynı zamanda TRENDLERİNE de bakın. Bakmazsanız, trendi bitmiş bir konuya içerik oluşturuyor olabilirsiniz. Belki de tam tersi henüz yeni başlamış bir şeyi de irdeliyor olabilirsiniz.
Bu kelimeye 1 tane içerik girerek BLOG'unuza trafik alamayacağınızı düşünüyorum.
Bildiğim şu. Eğer bir trend varsa, bu kelimeden kaliteli bir NICHE bile çıkar

Sadece 1 Makale istiyorsanız, örnek bir makale şöyle bir şey olmalıymış:
Artık, bilmediğim bir konuda makaleyi de okuyarak son derece bilgili bir hale geldim.

Bir özdeyiş bırakayım.
Bana göre bilgi, tek başına bütüncül bir "güç" ifade etmez. Eğer bilgi, teknoloji ile birlikte doğru olarak kullanılırsa, o zaman son derece güçlü bir silahtır.
üstad eline koluna sağlık ders niteliğinde olmuş... teşekkür ederim.