Aynı askerliği ben Kars'ta uzun dönem yaptım. Bu kadar nazik ve hassas olmamanızı tavsiye ederim, sizi sivilde de çok üzerler
25 yaşındayım çok şükür hastane kaydım yok. Soğuk ve 50 kişiyle bir arada yaşanılan ortamda hasta olmamak mümkün değildi. 1 aylık süreçte revire çıkmadım ve ilaç kullanımım olmadı. Psikolojik olarakta dirençli birisiyim, ortamın şartlarına uyum sağlayabiliyorum. 1 aylık süreçte 50 kişinin 48 inde telefon mevcutken ben telefon götürmeyen 2 kişiden biriydim. Ben sadece kendi adıma konuşmuyorum. Oraya nazik ve hassas insanlarda gelebiliyor. Adam Adanada doğmuş büyümüş ansızın soğuk bir iklime adamı bırakıyorsun, 1 aylık temek eğitim adında eğitim vermiyor, parasını alıp görevini yaptın diyorsun. Bunun zorunluluk olmamasını savunuyorum. Bu adam pazartesi işe gidemedi. Bu adamın bir mesleği var, kazancını biriktirip ücretini ödemiş. Kural bu uyuyoruz o konuda sıkıntı yok ama bu adamın bu görevi yaparken biraz daha kolaylık sağlanamaz mı? Örneğin Erzincan gibi veya benzeri soğuk iklimlere bedelli gönderimi yapılmayabilir veya kişilerin kendi şehirlerinde görevleri tamamlamaları sağlanabilir.
İnsanın hayatta her yaşadığı bir iz bırakıyor. Gördüğü bir şehir, tanıdığı yeni bir insan, yeni bir iş yeri... Hepsinden bir çok ders bir çok bilgi birikimi kazanabiliyoruz. 1 aylık askerlik bana, askerlik yapmanın zorunlulu olmaması gerektiğini öğretti.