esme4125 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Gidilen zaman tartışılır ama Her erkeğin en azından Nasıl silah kullanılması gerekitğini bilmesi gerekiyor.
Şubat ayında bedelli askerlik görevimi yaptım, 8 gün önce geldim. 3 mermi atış hakkımız vardı. Nasıl yaptık nasıl ettik göz açıp kapayıncaya kadar oldu bitti. Bir poligona gitsek herhalde daha kısa sürede silah kullanımı hakkında çok daha fazla bilgi ediniriz. Oradaki aşılanan psikoloji ve baskı ile nişan almadan sadece hızlıca üç atışımı yapıp kazasız belasız kalkıyım modundaydım. Gez göz arpacık sadece kelime olarak aklımda 1 aylık süreçte silahı elimize alıp gez göz arpacık neymiş nasılmış diye şöyle bir silahı dayayıp gözümüzle kontrol etme fırsatımız bile olmadı.

Bedelli askerlik yapmaya gelen kişilerin çoğunluğu bir işte çalışan birikimiyle ücreti yatırıp 1 ay askerlik görevini yapmak üzere gelmiş kişiler. 2000 kadar kişiyi Erzincan gibi soğuk olan bir ile gönderdiler. 1 aylık süreç içerisinde herkes çeşitli hastalıklarla boğuştu. Bu insanların çoğu bu pazartesi işe başlamış olmalı ama eminimki(arkadaşlarımdan bildiğimden konuşuyorum) çoğu kişi hastalıklardan dolayı işe başlayamadı. Bende hala öksürüğümü atlatamadım. Revir vb. yaşanan aksaklık ilaçsızlık sıkıntılardan bahsetmek bile istemiyorum. Ayrıştırmak istemiyorum ama en azından bedelli şehirleri seçilirken bazı şeylere dikkat edilebilir.

Temel askerlik eğitimi şart gözüyle bakanlara sesleniyorum; 1 aylık süreçte sağa sola geriye dönmek, sıraya girmek, 50 kişiyle aynı koğuşta yaşamak, uygun adımda yürümek, 3 mermi atış yapmak(rondom), şınav çekmek... Temel askerlik eğitimleri bunlardan ibaretse çok güzel eğitimler aldık. Sürekli eğitim alanına gidip, ayakta boş boş beklemekten başka bir şey göremedik. Bizleri geçiştirmek günleri tamamlamak için 30dk eğitim 30 dakika molalar ile aynı şeyleri tekrar ede ede, çeşitli bahanelerle vakit öldüre öldüre eğitimleri geçiştirdiler. Biz 30 dakikalık molalarda soğukta ayakta beklerken komutlanlar sıcak odalarda çaylarını içiyorlardı.

Soğuk ve beklemek dışında fiziksel olarak bir zorlukla karşılaşmadık. Çok fazla mantıksızlık, düzensizlik, gereksiz, saçma, olmaması gereken olay ve durumlarla doluydu. Sayısız aksaklıkla karşılaştık. 2 haftada bir yıkandığı söylenen çarşafların çıkmamıza sadece 4-5 gün kala yıkandığından mı bahsedeyim. Çarşaflar-yastık kılıfları "sözde" yıkandıktan sonra insanlarda salgın hastalıklar başladığından mı bahsedeyim. Yemek sırasında sonda kalanın çatal kaşık ve bazen yemek alamadığından mı. Bazı kişilerin zevk ve sinirlerine göre soğukta gereksiz bekletilmekten mi. 1 ay olmuş hala 250 kişinin zamanında toplanıp sıraya girememeside ayrıca komik bir durum. Bu insanlara mı temel askerlik eğitimi verilmiş oldu, yarın olası bir durumda bu insanları tekrar bir araya mı getireceğiz... Dışarda vatan millet aşk... koğuşta konuşulanları bir yazabilsem