Meclisteki meşhur konuşmalarını hep canlı dinlerdim zamanında. Her dinleyişimde içimden "tam cumhurbaşkanı olacak insan" derdim. Nitekim (benim görüşüme göre) o potansiyelini kanıtlamıştır.

Hem aday olduğu seçimde, hem forum anketinde neden İnce'ye oy verdim?

- Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ilke ve inkilaplarına her zaman sadık kaldı ve kalacağını ifade eden bir cumhuriyetçi öğretmen.
Kendisi kadar bunu sıklıkla ve önem sırasında bir numaraya koyarak ifade eden başka siyasi karaktere ben 30 küsür senedir rastlamadım. Tabii ki ifade eden gördüm fakat gösterilen özenin İnce ile aynı derecede olduğunu düşünmüyorum.

- Dilinden bilim düşmüyor.
Attığı her adımda, kurduğu her cümlede mutlaka bilim veya bilimle ilgili bir gelişmeyi ekliyor. Çağın gerektirdiği vizyondan, gelişen teknolojiden ve yeni jenerasyonlarla iletişime geçilmesi için kullanılması gereken dilden haberdar. Bu konuda da kendini geliştirmeye net olarak özen gösteriyor.

- Kendi geçmişiyle çelişen açıklamalar yapmıyor, majör veya minor seviyede omurga yoksunluğu çekmiyor. Hem ayranım dökülmesin, hem de nahoş olaylar yaşanmasın siyaseti yapmıyor.

şu an ilk aklıma gelenler. Düşünerek yazarsam daha da çıkar.

Benim için bu maddeler eğer bir gün cumhurbaşkanı olursa, yapacaklarının özeti niteliğinde. Bilmiyorum ne kadar oy alır, ama ülkede eğer iki adet oy alacaksa, bir tanesi bana ait olacak.

Hayatımda "keşke" kelimesini kullanmamaya her zaman özen göstermişimdir. Aklımda soru işareti yaratmayan tek siyasi karakter olarak, İnce'ye oy vermez isem benim vicdanım rahat etmez.

İkinci tur ayrı konu. Orada da kime vereceğimi değil ama kime vermeyeceğimi çok çok iyi biliyorum.