OguzcanKorkusuz adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Bugün forumda bir genç, zorunlu askerliğin saçma olduğunu vs. belirtmiş. Sebep olarak tekel işletiyormuş ve bunu gerekçe göstermiştir. Kendisine katılmadığımı söylediğim için cahil gibi ithamlarda bulunmuş anlamadığım bir şekilde. Her ne kadar askerliğin şart olduğunu savunsam da, yapmak zorunda değilsin. Gider, çürük alır yapmazsın. Kimse silah dayamıyor kafanıza. Fikrim bu yönde. Siz ne düşünüyorsunuz bu konuda?
Birincisi askerliğin saçma olduğunu belirtmesi gayet doğal bir eleştiridir saygı duymak gerekir o yapmak istemiyorsa gönüllü bir şekilde yapmak isteyen bir çok kişi de vardır mutlaka.
Bahsettiğiniz konuyu ya da arkadaşı tanımıyorum bu arada ve sonrasında aranızda geçen konuşma nedir bilmiyorum ama iki tarafında birbirine saygı duyması gerek bunu biliyorum.
İkincisi ise sizin de bazı kavramları öğrenmeniz gerekiyor bence. Kendi hikayemden örnek vereyim askere 12 aylık dönemde gittim, 6.ayın sonunda çürük değil "muaf" raporu verildi.
İki gözümün astigmat miyop ve hipermetrop toplamı 14'ü geçtiği için. 2017'de Askerden geldiğim gibi iş yerimi açtım, arabamı aldım, evlendim, hayatıma askerden önce nasılsa şimdi de öyle devam ediyorum çok şükür hepsine sahip oldum ve herhangi bir engelim olmadı.
%45 engelli raporu verilmesi uygun görüldü fakat reddettim. 14 senedir grafik-tasarım-fotoğraf sektöründe iş yapıyorum ve çürük kelimesinin ne kadar onur kırıcı olduğunu hatırlatmış olmak için bu yazıyı yazıyorum.
Çürük olduğum halde bunları yaptım bilginiz olsun.