Avrupa hesaplarında da bu durum çok farklı değil
@BUGRAHANN; malesef. Aylık ~30K yapan hesap aynı şekilde kapatıldı. 3 Ay arayla itirazlar reddedildi.
Deneyimlerime göre AdSense Review Team'de ki kişilerin insiyatifine kalmış herşey. A kişisi durumu uygun bulup B kişisi durumu aykırı bulup siteleri kapatabiliyor.
Bir web sitesi onayında bunu çok bariz bir şekilde yaşadım. Almanca cevap veren kişi sitenin uygun olmadığından bahsetti ve bu yüzden onaylanmadığını savundu. Bu esnada E-Mail ile Support'a ulaşabiliyordum. Policy Team'e iletilmesini talep ettim ve bu kişi ingilizce olarak çok iyi bir şekilde bana geri dönüş yapıp siteyi onayladı.
AdSense ile ciddi gelirler elde edebilmiş insanlar belirli bir birikime sahip kişilerdir ve hesabın tamamen banlanması durumunda karalar bağlayacak şekilde neredeyse hayatlar kararmaktadır. Bu kişiler illa ki alengirli yollara başvurup bu işe devam etmek isteyeceklerdir. Zaten bu seviyeye ulaşmaları yıllar almıştır.
Hesap banlandığında malesef ki ihlallerin ortadan kaldırılması Appeal'de ne kadar detaylı anlatılırsa anlatılsın o Appeal'i review eden kişinin keyfine bırakılmıştır.
İşin en kötüsü ise doğru bir şekilde AdSense tarafından feedback alınamaması. Malesef ki meblağlar ne kadar büyürse büyüsün AdSense yetkilileri çözüm odaklı çalışmamaktadırlar.
Dalavere işleri dünyanın heryerinde dönüyor. Sadece ülkemize has birşey değil.
AdSense yine de öncelere göre site bazlı uyarılar geliğinden bu yana epey yumuşadı.
Tabi ki bu yaşananlarla insan paranoyaklaşıyor ve daha etkin tedbirler almaya gayret gösteriyor. Bahsettiğim hesapta 44 adet site mevcuttu. %90'ı aslında olmasa da olur sitelerdi. Bu sitelerin birinin düzgün çalışmaması o iş yapan 4-5 sitenin yok olmasına neden oluyor hesap banlanmasıyla.
Şahsen tecrübeler mevcut, hesap kapatıldı diye de aklımız silinmedi. Aynı nichelerde her AdSense hesabına birer site olmak üzere Network'ümü kurma aşamasındayım tekrardan. İnşallah yavaş yavaş toparlayacağım

Herkese kolay gelsin.