Eğer linux'u sadece windows'tan bıkıp denemek için kullanacaksanız kesinlikle dual işletim sistemi ile kullanın. Çünkü linux tarafında program yüklemek windows'a göre ne yazıkki hala daha zahmetli. Ayrıca bazı markaların bazı özellikleri sadece windowsta çalışıyor (atıyorum herhangi bir ses sistemi yazılımı, yada bazı kısayol tuşları sadece windowsta çalışıyor olabilir) bu durum deneyiminizi kötü etkileyebilir.
Bunun haricinde oyun oynamaya devam edecekseniz en mantıklısı dual işletim sistemi yapmak. Çünkü linux'da, internette bütün makalelerde linux'da oyun oynamak windows kadar kolay desede, oyun oynamak zahmetli ve windows kadar performans sağlamıyor.
Eğer bilgisayar mühendisi veya herhangi bir şekilde programlama tarafı ile ilgileniyorsa kesinlikle linux kurmalısınız en azından sisteme aşına olursunuz.
Hangi linux dağıtımı derseniz, ben fedora'yı tavsiye ederim. Kullandıklarım arasında (ubuntu, linux mint, elementary os) en temiz ve sıkıntısız çalışanı fedora oldu. Eğer keyfi keder takılıyorsanız hepsini deneyin bence
NOT: Eğer dual boot yapacaksanız, windows usb kurulumuda hazır olsun. Çünkü zamanında kurulum yaparken az uçurmadık iki tarafıda