Selam dostlar yakın bir arkadaşımın bundan 1 sene kadar önce ajansı ciddi miktarda zarar etmişti maalesef yollarımızı ayırmıştık o 1 - 1.5 senede neler yaşadığını bir ailesi bir de biz arkadaşları biliyoruz kimsenin elinden bir şey gelmemişti icralar gırla gidiyordu. Birlikte iş yapma planımız var ancak önce borçlarını ve profilini temizlemek istiyoruz. Gelelim sadede;
Çalıştığı çoğu kişiye iflasa uğradığı zamanlarda ödeme yapmaya başlamıştı aşağıya görselini bırakacağım şahıs profiline negatif trade vermişti geri ödeme yapmış fakat yine de kaldırmamış negatif tradeyi. Bugün babasından aldığı bir miktar para ve benden aldığı birkaç bin liralık borçla birlikte toplantı yaptık kalan kişilerle de anlaşıp iadelerini gerçekleştirdi hatta komedi gibi ama profilinde 42 liralık bir iş için bir utanmaz "Do1and1rıcı" tabirinde bulunmuş adam 42 lirayı gönderdiği halde

Bugün bir şekilde ödemeleri yapıp kişilerle anlaştı çoğuyla da yanımdayken konuştu herkes durumu dinleyip anlayış gösterdi ödemelerini de aldı konuyu kapattı fakat bu aşağıdaki şahıs;
1. Ödemeyi taa siparişi iptal olduğu ve ilk negatif tradeyi verdiği halde bugün arkadaşım "Ban cezası sorunları" alanına konu açtığı için ikinci negatif tradeyi vermiş.
2. Kişiye benim bildiğim böyle ithamlarda bulunmak bir suçtur, bu arkadaş herkese ödemelerini yapmak için ter döküp çoğu borcunu kapattığı halde ikinci kez aynı hitapta bulunmuş.
3. Bu forumda bir ticari anlaşmazlık olunca şikayet konusu açmak trade vermek normal eğer kişi geri ödeme yapamazsa mağduriyet giderilene kadar banlanıyor. Bu şahıs kimin foruma girip girmeyeceği konusunda söz sahibi mi merak ediyorum?
İşin özeti; bu kişi için nasıl bir yaptırım uygulayabiliriz? Arkadaşıma şirketi yönetememek ve birkaç kişinin geri ödemesini yapamamak gibi konularda çok kızdım ama sonuç olarak iflas etti böyle bir ithafı ve ticaret olmadığı halde ikinci kez böyle bir tradeyi hak etmiyor normalde asla karışacağım şeyler değil fakat haklıya yapılan haksızlık çok zoruma gitti bu kişiye uygulanabilecek yaptırımları merak ediyorum arkadaşımla henüz görüşmedik profilinde aldığı yorumdan haberi yok