Bu anket maalesef doğruyu göstermez. Çok basit niye göstermeyeceği, sen gelip teknoloji ile alakalı bir forumda oylama yapıyorsun, suçlamıyorum tabii yapabilirsin ama gelip teknoloji hakkında konuşan, endüstri 4.0 diyen ve sosyal medyada editleri bile yapılan Cumhurbaşkanı adayı'nın en önde çıkmasını genel halka indirgiyorsun. Bizim köyde Kılıçdaroğlu dediğinde "adını anma o şeytanın pü pü" diyen dede var Muharrem İnce aday teknolojiden anlıyor eğitime önem verecek dediğinde "Yiğenim dewlet desteği veriya mı tarlaya" diyor. Muhtar gidip yolları X parti Y parti yaptıracak oy verirsen Bamgüm Partisi senin tarlanın önünden suyu geçirecek yolu geçirecek diyor. Ankette İnce'ye oy vermiş biri olarak söylüyorum, üstteki örneklerim birebir alıntılar isimlerini vermiyorum sadece şahısların. En ufak bir abartı yoktur sadece x y ve parti isimlerini sakladım
Yani anlayacağın evet azıcık araştıran, bazı şeyleri gören insanlar kendi tercihlerine göre oylarını belirliyorlar örneğin bizler Muharrem İnce teknoloji ile daha alakalı olduğu için tercihimizin çoğunluğu ona kayıyor, ama ülke bizlerden ibaret değil ve kimi kendi işini garanti edebilmek, kimi kendi duygularını düşüncelerini ifade edebilmek için başka kişilere oy veriyor.
Öyle işte...