Sanırım biraz öyle oldu hocam.
/*
@TahsinCetinkaya; Hocam bu konularda mesajlarını hep görürüm. Ne diyorsunuz bu işe
Veren borç ile veriyor alan vermemek için alıyorsa zaten aldıgı andan itibaren haram hüküm işlenir. Çünkü ameller niyetlere göredir. O niyetini en başta belli etmiştir yaratıcısına göre.
İkincisi sen nasıl olsa kurtaramadım başımın gözümün sadakası olsun diyerek veriyorsan ister karı kız ile ister rakı ile harcar. Sen helal ettiğin an onun helali ile haramı başlar. Çünkü o paranın hesabı seninle bitmiş onunla başlamıştır. Sen sevabını alırsın o helal olacak parayı haram yola kullanırsa Allah sana sevabını ona haramın hükmünü verir.
Benimde başkasında param kaldı. Hatta biri 2013 te donuma kadar aldı. Ben hayata eskiden başladım. Çok sıkıntılar çektim. Allah inancım olmasaydı çoktan ölmüştüm.
Lakin ben hakkımı helal ettim. Dedim ki benim yüzümden kul hakkı ile yanmasın cehennemde. Allaha havale ettim. Çok şükür ne kaybettiysem en az 10 20 katını kazandım. Bazen alnımın yeriyle bazen hiç ummadığım şekilde

Ama hakkımı helal ettiğime Allah razı olmamış ki şimdi biri yatalak oldu altını bezliyorlar biri de her kapıda köpek oldu sürünüyor.
Yani hocam sen helal et, istemesen de helal et. Sonra Allaha havale et
Eden bulur... İyi eden iyiyi kötü eden kötüyü.. Hiç kimse bu dünya sofrasından boş kalkmaz