EryGrmn adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
bi işi alırken bi miktar belirtiyorsan ve o parayı alıyorsan o işi en iyi şekilde yapmalısın

bu apraya bukadar iş demek zaten çok saçma onlara ayrıca söğüyorum

sana işi zorlamı veriyor?

işine gelmiyorsa alma

geliyor alıyorsan istediği gibi yapmak zorundasın

bide şu cümleyi kullanıyorlar beni bu aprayla satın aldığınımı sanıyorsun

arkdaşım parasınuı verdim işi düzgün yapmanı bekliyorum satın almakla ne alakası var

yapmayacaksan alma zorlamı veriyorum

senin nazını çekmek için para vermiyorum ki
Merhabalar.

Yazdığımı tam olarak anladınız mı bilemiyorum.
Ayrıca pek gerçekçi bir bakış açınız yok.
Siz işi vermek zorunda olmayabilirsiniz. Ama karşı taraf işi almak zorunda olabilir.
Hiç para kazanması gerekmeyen biri bunu anlamayabilir. Sorun yok. Ama etik değil.

Yazınızın 2. bölümünü neden bana cevap olarak yazdınız onu da anlamadım.

Ben hizmetimi kurallarıma göre veriyorum. Kurallarım da gayet mantıklı sebeplere dayanıyor.
Müşterinin yapılmasını istediği şey faydasız ve zararlı bir şey. Bunu yapmamı isterse ben bunun mantıklı olmadığını anlatırım.
İlla olmasını isterse yapmam. Çünkü 2 gün sonra ben burnumun dikine gittim demez kimse.
Bana yanlış hizmet verdi der. Dürüst olalım.

Ben tam hizmet vermek istiyorum. Ama tam hizmeti almaya bütçesi yetmiyor. Ya da beleşçi(yüzde 95 i böyle.)
Emeğin karşılığını vermek istiyorum der herkes. Ama buda hiç gerçekçi değil.
İnsan doğasına aykırı. Belki yüzde 1-2. Onlarda iyi bir eğitim almış ya da fena halde ağzı yanmışlar olur.

Piyasadaki pek çok kişi emeğini ucuza satmak istemiyor. Ama mecbur kalıyor. Çünkü para kazanmak zorunda.
Bir makaleye 100 kelimesi 5 TL almayı kim ister. Biraz geniş düşünürseniz forumda
kopya ya da spin makalelerin bu karar artmasının nedenini anlarsınız.

İnsanlar emeğinin karşılığını alamadığı durumda hileye başvurur. Çok büyük çoğunluk böyledir.
Karaktersizler müstesna. Onlar her halde böyle yapar zaten.
Ama siz bir insanın hak ettiği parayı vermezseniz işi düzgün yapmasını bekleyemezsiniz.

İş veren hizmet vermek zorunda olduğunu bildiği için genel olarak ölü fiyat verme eğiliminde.
Hizmet veren de işi almak zorunda olduğu için ucuza çalışmak zorunda kalıyor.
Eğer indirim yapmazsa işi alamıyor. İşi alamayınca çok daha fazla zarar ediyor.
Yüksek fiyat verip elinden kaçırma ihtimali var. Düşük verip yok pahasına çalışmak var.
Emeğinin karşılığını almak istemesi suç mu sizce?

El emeğinin ne olduğunu biraz bilen biri rahatlıkla anlar ki el ile yapılan ürünlerde standardı yakalamak imkansıza yakın.
En sıradan üründen en profesyonel işçiliğe kadar ürünlerde ve hizmetlerde her aşamada mikro düzeyde hata yapılabilir.
Emeğini doğrudan işe çeviren kişilerde bir motivasyon olması gerekir. Bu motivasyon olmazsa kalite düşer.
Emeğinin karşılığını alamayan işçilerde doğal olarak motivasyon düşer ve ortaya çıkan iş kalitesiz olur.

Alıntı
"Çok param olduğu için iyi maaş vermiyorum, iyi maaş verdiğim için çok para kazanıyorum." Robert Bosch

Kendi işim özelinde anlatmam gerekirse. Benim verdiğim hizmetin ne işe yaradığını anlatmam
mesajla en iyi ihtimalle yarım saat sürüyor. (Piyasadaki arkadaşlar sağ olsun. Çerçöp satıp milletin kafasını bulandırmışlar)
İşime göre bir ücret istiyorum. Ama müşterinin böyle bir bütçesi yoksa bu hizmeti almıyor.
Bu nedenle en başta bütçeyi öğrenmem gerekiyor.

Tabi dümdüz bütçeniz nedir diye sormuyorum. Hizmet paketleri sunup bunlardan hangisine
benzer bir şey talep edersiniz diyorum. Müşteri de ona göre bir karar veriyor.
Buda kaybettiğim zamanı minimuma indirmem için gerekli.
İş verenin zamanı değerli anladık. Hizmet verenin değil mi?
Para veren hep haklı mıdır?

Herkesi aynı kefeye koymak hem size hem de piyasaya zarar verir.
Bakış açınızı değiştirmenizi öneririm. Saygılarımla.

İyi forumlar