Hocam ülke ekonomisi doğru düzgün yönetilseydi dövize yatırım, faize yatırım gibi şeyler sizi enflasyona karşı koruyabilirdi ama ekonomi doğru düzgün yönetilmediği için şu anda riski minimize edecek şeyler yapmak lazım çünkü memlekette her an her şey için bir risk.
Dolar alırsınız cumhurbaşkanı günlerce yüksek kur iyidir der sonra bi açıklama yapar kur korumalı mevduat çıkartıyoruz diye dolar birkaç saniye içinde %40 düşer. Hisse satın alırsınız cumhurbaşkanı çıkar merkez bankası başkanını, maliye bakanını bir gecede çat diye değiştirir günlerce kıpkırmızı ekrana bakarsınız. Dolayısıyla riski dağıtmak gerekiyor.
Kendimden örnek vereyim. Benim portföyüm şu şekilde:
- BES Yatırımı
- Döviz (kolay nakite çevrilebilir diye tutuyorum)
- Hisse Senedi
- Altın - Gümüş
- Türk hisse Yatırım Fonları
- Yabancı hisse yatırım fonları
- Emtia yatırım fonları
- Borçlanma araçları yatırım fonları
Ev - Araba alıp yatırım yapmaya gücüm yetmediği için böyle şeylere yatırım yapıyorum. Ekonomizi düzgün ülkelerde araba zaten bir yatırım aracı değildir araba sürekli değer kaybeden bir şeydir ama ülkemizde farklı ilerliyor işler. Ev yatırımı için de bu kadar ciddi depremlerin olduğu / olacağı bir coğrafyada ev yatırımı yapmak da ne kadar mantıklı bilmiyorum.