Misafir adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle

Dün yakın bir arkadaşımın attığı mesaj tam olarak bu. (:

Oysa çevremdeki herkes internetten yapmak istediğim işleri duyduklarında gülmüşlerdi.
Şimdiyse çizginin bu tarafına geçmek için can atıyorlar.

Fakat asıl sorun bambaşka.

İşlere başlar başlamaz arzuladıkları kazancı cepte görmek istiyorlar.
Gerçek şu ki... Reelde yaptıkları işlerden dijital işlere yatay geçiş gibi bir durum pek mümkün olmuyor.
Yani şuanki işinde 7-8 kazanıyorlarsa, dijitale geçtiklerinde sıfırdan başlamayı göze almaları gerekiyor.

Peki kaç tanesi bunu göze alabilir?

Ben 1.5 yıl önce otelde resepsiyonist olarak çalışırken bunu göze aldım. Site hız optimizasyonuyla başladım ve halen devam ediyorum.
Sizlerin arasından pek çoğunuz aynı şekilde böyle kararlar aldınız. Ve bugün dijitalde çok iyi yerlere geldiniz.

Şimdi sıfırdan başlayacak olanların dışarıdan kolay gördüğü bu işlere geçmesi için ne yapması gerekir?

Size soruyorum. Bu sevdiğimiz insanların da hayatlarını değiştirecek kararlar alması için onlara ne söylememiz gerekir?
Umutlarını kırmadan, fakat gerçekleri de sakınmadan ne söylemeliyiz?
Hocam insanlar sıfırdan bir işe başladıklarında bu başlangıcın sıfırdan olacağını hesaba katmıyor. Başlar başlamaz somut bir kazanç istiyorlar. Size tavsiyem yaptığınız işi onlara da öğretmek istiyorsanız sadece işi öğretin. Kazancınızdan, zevkli olup olmamasından, yapıp yapamayacaklarından bahsetmeyin çünkü sizin yaptığınız işe sizin kadar sabır ve emek veremeyebilirler. Günün sonunda işi bıraktıklarında, zaman harcadıkları için suçlu konumuna düşebilirsiniz.

İşinizi avantajları ve dezavantajları ile anlatın, başlangıçta kimsenin gelip tomarla para saymayacağını söyleyin ve gerisini onlara bırakın. Kendi tecrübelerime dayanarak en sağlıklısı bu oluyor.