Bu zamana kadar kimseye bir zararım dokunmadan sayısız insana destek olup foruma bir şeyler katmayı amaçlayarak geçti. Taban fiyatlar benim yoğunluklu ısrarlarım ve diğer arkadaşlarımın desteklemesiyle ilk büyük değişikliği geçtiğimiz senelerde yaşamıştı.
Birkaç gün önce yarışma için çalışma yaptım ve genelde yarışma kuralları ne ise ona göre tasarımlarımı yüklemeye çalışıyorum. Bu konuyu birçok kez dile getirdim ve dedim ki kurallar varsa aşağıda ki gibi sunumlar yapılıyor buna neden müseade ediliyor dedim ve
@Ritalin; sağolsun fazlasıyla bu konuyla ilgilendi ve açıklama yaptı. Ama hala sorun olduğunu düşünüyorum ve fikirlerimi siz değerli site yöneticileriyle tekrardan paylaşmak istiyorum. Saygılarımla.
Sırayla gelecek olursak;
Benzerlik nedeniyle silinen logolar ve yarışmada ki birkaç kural ihlali ve öneride bulunacağım.
Burada söylediğim insanlar da mantıklı ve tarafsız bakarlarsa benim haklı olduğumu ve bir hata olduğunu anlarlar. Kimseyle bir sıkıntım garezim yok. Lütfen verdiğim örnekleri yanlış anlamayın.
Benim benzerlik var gerekçesi ile silinen logom aşağıdadır. Çizimi nasıl yaptığımı anlattığım şablon da BU LİNKTEDİR. Solda ki benim çizdiğim sağda ki ise benzer olduğu düşünülen logo.
Buda sunum görselim. Diğer Benzer olan ve konuda aktif duran tasarımlar. KURAL 3a. 1080x1080px ölçülerinde,
baskıda sorun çıkarabilecek yanıltıcı efekt ve sunum kullanmadan sunmanız, Bu şekilde sunum yapılmış bir örnek.
HATA Yarışmadan önce süre bitmeden de sordum ama hiçbir aksiyon alınmadı. Görsele link eklendi. (Arkadaşla bir problemim yok kendisi ile önceden görüşmüştük sorular sormuştu. Lütfen yanlış anlamasın. Severim kendisini. Bu arada tasarımın müthiş.) BENZERLİK KONUSU
Yarışmada Çizimi nasıl yaptığımı tane tane anlatan sunumlar hazırlıyorum ve bu yaptığım çalışmaya benzeyen bir görsel ortaya çıkınca uyarı vermeden siliniyor. Birkaç örnek vereceğim hala aktif yarışmada olan birkaç logodan.
1 -
2-
3-
4-
5-
6-
En azından benzerlik olabilir evet ama bu benzerlikten sonra uyarı verilmesi ve düzeltilmesi istenilemez mi ? Veya benim tasarımımı nasıl oluşturduğum ve sunumunu yaptığım belliyken silindikten sonra kısa bir açıklama yapma fırsatı verilemez mi konularda ? Çünkü bu şekilde olunca can sıkıcı oluyor bu durum. Benim logom sıfırdan çizildi oluşturuldu diğerleride elbette öyledir ama oluşturulma sürecine bakılmadan benzer bir görsel diye birden silinmesi durumu için düzenleme getirilmesi gerektiğini düşünüyorum.
Ayrıca kategori de Tasarım yarışmalarında" beğeni özelliğinin kaldırılması ve yarışma sahibinin manipüle edilmesi konusu da düzeltilmeli. Yarışmalarda tasarımlara sadece beğeni atmak için açılan hesaplar var ve bu durumda gerçekten can sıkıcı. Yarışma sahipleri zaten bizden destek istiyorlar ve elbette çok beğeni alan logolar seçiliyor çoğunlukla. Çünkü beğenildiyse iyidir mantığı olabiliyor. Lütfen bu konuların düzeltilmesini forumunuzu seven ve destekleyen birisi olarak istiyorum. Burada şahıslara her hangi bir garezim yok. Benim iyi niyetli olduğumu zaten birçok kişi bilirler. Amacım birilerinin bilmeden veya bilinçli yaptıklarını ortaya dökmek değil. Olabiliyor benimde başıma geldi gördüğünüz gibi. Bu durumda kendimi de gösteriyorum ama çalışmalarımı titizlikle çizip oluşturup sunduktan sonra
bu şekilde olması sadece benim zoruma gitmiyordur diye herkes adına açıyorum. Umarım bu sorunlar düzeltirlir. İyi çalışmalar. @Coşkun Çetin;