Selamlar, bulunduğum interview'lardan ve genel sektör gözlemlerimden yola çıkacak olursam bu soruya vereceğim cevap şu şekilde olacaktır:
Öncelikle CSS'te uzmanlaştıktan sonra SASS, LESS, SCSS gibi pre-processor'ları öğrenmek/iş başvurusu yapacak seviyeye gelmek 1-2 saatlik bir şey. Çok zor ve kompleks syntax'ları yok. Bootstrap, Tailwind gibi framework'leri kullansanız dahi CSS noktasında kesinlikle iyi bilgiye sahip olmanız gerekiyor. Özellikle ajans-like firmalar dışında ki firmalar her zaman kendi design system'larına sahip olur ve orada genelde pure CSS yazarsınız. Yani Tailwind/Bootstrap'i büyük şirketlerde görmek biraz daha düşük ihtimaldir. Burada pure CSS'i de açmak istiyorum. Pure CSS dediğimde işin içine SCSS, SASS, CSS-in-JS teknolojileri vs. dahil oluyor. Fakat tekrar altını çizmeliyim ki bu teknolojileri öğrenmek, CSS'i gerçekten bilen birisi için 1-2 saatlik işten ibaret. Tabii 'öğrenmek' diyorum fakat bunu uzmanlaşmak vs. gibi algılamayın. İşe başvurmak, işte çalışmak, günlük işlerinizi çıkarmak için yeterli bilgiyi öğrenmekten bahsediyorum.