Misafir adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Merhaba

Arkadaşlar Kılıçdaroğlu aday oldu eyvallah da sözüm yok.

Yüzde %1 alamayan parti başkanları başkan yardımcısı olacak diyorlar bakanlık istiyorlar millet vekili istiyorlar vs diye konuşuluyor şimdi televizyonlarda.

O Masada ki 2 parti daha seçime hiç girmedi bile belki hiç oy alamayacaklar. Belkide çok yüksek alırlar bilemem ama bu nasıl bi yönetim sistemi oldu ben çözemedim.

Mevcut sisteme kötü diyoruz eleştiriyoruzda yine bi sistem var işleyen bize göre kötüde olsa da.

Ben çözemedim valla çözen varsa bi anlatıversin.

Siyasi tartışmaya çekmeden bi anlatırsanız anlamayanlardada bi fikir oluşsun.

basit şekilde anlatayım. Kurulacak hükümet zaten bir geçiş hükümeti olacak. Parlementer sisteme geri dönüşü vaadediyor partiler. Seçilirse bu geçiş sürecini yönetecek bu koalisyon. Bakanlımlar partilerin meclisteki milletvekili sayılarına orantili olarak dagitilacak. Yani 6 parti de secimin kazanilmasina verdigi oy katkisi kadar temsil edilecek.

baskan yardimcisi olayina gelirsek; yine bu gecis surecini istisare ederek yurutmek amaciyla bu sekilde planlaniyor. kaldi ki mantikli olan da bu. secim doneminde gecis surecini vaaden tum paydaslarin secim sonrasinda kenara atilmasi degil; vaadildigi gibi gecis surecine katki yapmasi amaciyla. su anki cumhurbaskani yardimcisinin, ilgili makama gelmeden onceki siyasi kariyerine bir goz atin isterseniz.

%1 alamayan partilerin genel baskanlari ve hic secime girmemis partiler ile ilgili soyledikleriniz ise demokrasiyi ne kadar anlamadiginizi gosteren cumleler. demokrasi sadece cok oyu alanin temsil edilmesi anlami degildir. %1 diye kucumsediginiz oran onbinlerce insana tekabul ediyor ve temsil edilemiyor oluslari Turk siyasetinin buyuk ayibidir zaten(bkz: secim baraji tartismalari). kaldi ki; 20 senedir ulkeyi, girdigi ilk secimde iktidara gelmis bir parti yonetiyor. demek ki daha once secime girmis olup olmamakla cok da alakali degil bu konu.

"bir sistem var isleyen" dediginiz yerde tovbe cektim allah affetsin.