Bence mutabakat kısmı çok iyi. Öncelikle demokrasi vaadediyor. Şu an sistem yürüyor gibi görünüyor ama yürümüyor. Tek adam rejiminde demokrasi olmadığını, ekonomi, eğitim ve dış politikalar üzerinden bile görebiliriz. Çok seslilik her daim iyidir. Metni okuduklarında ilk aklıma Thomas More’un Ütopyası geldi. Ütopya’da bir karar verilecekse önce üzerinde konuşulup düşünülmesi gerekiyor. Şu anki gibi tek gecede kararnameyi bir kişi çıkarmıyor.

Evet partilerin oy potansiyeli düşük doğru. Yalnız siyasi geçmişlerine baktığımızda masada bulunan şahısların çok iyi geçirdiği siyasi dönemi oldu. Ve fazlaca tecrübe sahibi liderler var. Temel Karamollaoğlu Erbakan tedrisatından çıkmış ve çizgisinden şaşmamış birisi. Bizzat birebir muhabbet etme şansı da bulmuştum kendisiyle. Konuştuklarını dikkatli dinleyince yerinde tespitleri var. Ali Babacan her ne kadar Kemal Derviş politikalarını yönetmiş olsa da iyi bir ekonomi bakanlığı dönemi geçirdi. O masada Demokrat Parti Lideri ve Ahmet Davutoğlu yerine Muharrem İnce’nin olmasını dilerdim. Zaten anlaşma içerisinde alınan oy oranına göre bakanlıklar verileceğini söylediler. Bu durumda bakanlıkların büyük kısmı İyi Parti ve Chp arasında bölüşüleceği görünüyor. Meclis çoğunluğununun kesinlikle bu iki parti arasında oluşması gerekiyor bence. Akp - Chp ve İyi Parti arasında 3lü koalisyon kurulamaz. Mhp barajı aşacağını düşünmüyorum.

Özetle çok ilginç bir süreç bekliyor bizi. Tayyip Erdoğan dönemi son buldu bence. Önemli olan kurulacak olan hükümet nasıl olacak o merak konusu.