Tıpkı bu konumun başlığına eklemiş olduğum (Özel Konu) ibaresi gibi dikkat çekmeye çabalayan, hizmet verdiğini ifade ederken aslında kalitenin düştüğünden habersiz olan çok fazla üye ve bunun sonucu olan konu görmekteyiz son günlerde...
"Size dilediğiniz hizmeti verebilirim", "benden al pişman olma", "milyonlar garantili kitap" gibi başlıklar dikkat çekici görünürken bir o kadar da içi boş ve gerçek dışı gelebiliyor aslında bizlere. Yani diğer üyelerden belki de farklı sunduğumuz ve kendi benliğimizi yansıttığımız hizmetlerimiz sıradanlaşıyor bir nevi.
Bu yollara hiç girmeden referanslar oluşturmaya çabalamak, karşılık beklemeksizin iyilik yaparak insanlar tanımayı şiâr edinmek, bildiğimiz şeyleri, konular açarak yine bilgi ihtiyacı duyan dostlara da sunmak ve ardından para kazanmayı hedeflemek neden bu kadar zor geliyor ki bize? 😶
Hemen hemen benzer yaşlardayız. Ya kardeşiz ya da abi, abla... Bunlar ne öğüt ne de taşlama...
Ben burayı bir iş merkezine, açtığımız her ticari konuyu da dükkanımıza eklediğimiz bir köşeye benzetiyorum. Çok şükür birçok hizmette kazandığımız meblalardan çok kazandığımız insanlara sevinme şansımız oluyor bu sebeple... Kazanılan her insan da bir başka insanın size ulaşması adına yoldaş oluyor devam eden süreçte...
Gel vatandaş gel mantığı açılan şikayet konularının da kaybedilen zamanın da ana sebebidir bence. Hırsı bıraktığımız ve insanları anlamayı öncelik edindiğimiz müddetçe daha fazla kazanacağız, buna emin olun.
Kısaca düşüncelerimi açıklamak bir nevi paylaşmak istedim. 🙂
Sevgi, saygı ve muhabbetle...
İyi geceler