ismail adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Üye foruma girmiyorsa ne yapmamız gerekiyor, yol haritası öneriniz var mı dikkate alalım
Başıma gelen olaydan bahsedeyim zaten bunu başka bir mod'a belirtmiştim. Ben bireysel olarak konuşacağım.

Kendi TC ve numaram ile kayıt oldum +5000₺ birisini dolandırdım hesabım banlandı
Annemin TC ve tel numarasıyla kaydoldum +2000 daha dolandırdım
Babamın, dedemin ninemin derken dolandırıcılar 1 ile kalmıyor. Ve bu yüzden hesap banlamaları yetersiz kalıyor. Her ne kadar engellersek engelleyelim sonuca ulaşamıycaz. Aynı kişi tarafından 3 kez dolandırılmaya çalışıldım.
Yani çözüm olarak hesabı banlamak yeterli kalmıyor.

Çözüm olarak şöyle bir şey önerebilirim;

1 - Sadece kurumsal firmaların ve ya bireysel firmaya sahip olan kişilerin ( Freelancer dahi olsa ) vergi numarası ile işlem yapılıp onay alınması
2 - Bu yapılan işlerin faturalandırılması ve fatura ile hizmet verilmesi

Bu noktada bir çok kişi itiraz edecektir çünki bir çok üni öğrencisi şirket açmadan ticaret yapabilmektedir burda. Ve bu da sözüm meclisten dışarı, insan ve karakter çeşitliliğini arttırmaktadır.
En azından vergi numarası ile doğrulanmış profillerin 5 Ticaret puanı normal şekilde açılmış TC ile doğrulanmış profillerin ise +10 Ticaret puanı şartı getirilip bir nebzede olsa %10 a yakın bu tarz olayların önüne geçilebilir.

Yani önerilecek bir çok çözüm var hocam ancak forum bunları kabul edip sistemi geliştirme açısından ilerleme yapar mı bilemem.
Sadece kendim için değil, bir çok şikayet konusunun önüne geçilebilecek net ve kesin bir çok çözüm üretebilirim detaylandırarak, sizler yeter ki bu noktada önerilere açık olduğunuzu gösterin yeterli.

iyi forumlar

Ek :

Para transferleri forum üzerinden gerçekleşip iş başı ve iş sonu şeklinde iki takside bölünüp iş başında onay iş sonunda onaya istinaden ticaret başarılı gibi bir sistem geliştirilebilir. Dolandırılırken en azından %50 si paramızın cebimizde kalır. Hem satıcı hem de alıcı forum kuralı olduğu için bu şartı kabul etmek zorunda kalacaktır.