Ölüm kötü bir şey değil bunu zaten insanlar biliyor. Tam tersi ölüm güzel ve Hak ile buluşmanın tek yolu.
Burada devreye giren şey insanın fıtratında olan nefistir. Daha uzun yaşayayım isteği ve aynı zamanda geç kalınmışlığı düzeltme arzusudur.
Fakat senin sorduğun şey daha farklı ve argümanın saçma. Kusura bakma ama deprem bölgesinde olsaydın çıkar tekrar yatardın aynen. Büyük depremi hissederek yaşamayan herkes aynı şeyi söyler.
Oradaki insanların tamamı gerizekalı zaten bu yüzden çadırlarda, arabalarda, teknelerde yatıyorlar.
İşte bu cahillik yüzünden de enkaz kurtarmaları zor oluyor. Deprem demek illa ölüm demek değil. Sakatlık riski de bulunan bir durum. Ölene kadar uzuvların olmadan yaşamayı düşündün mü?

Güldürdün beni hocam
Ama eksik yazmışım o yüzden yanlış anlama açıklama yapayim,
Ben ankaraya geleli bir hafta oldu
Depremi iskenderunda yaşadık
Çadır da kurdular, kalmadım, buz gibi soğuktan hasta olup ölmek de pek akıl işi değildi.
Teyzemlerin evi iki üç çatlak hariç sorunsuzdu, çıktım uyudum eniştemle, maalesef ki duygularıyla hareket eden ailemiz kadınlarının zoruyla buraya geldik.
benim anlatmak istediğim, sözde hayatta kalmaya çalışırken dayatılan şartlar insanı gereksiz zorluyor. Mesela şuraya geldik, araba yok, her taraf yokuş. Akıl mantık dışı bir hareket. Onu geçtim daha internet bile yok. İş güç 0. Bütün gün duvarları izlemek de yaşam sevinci aşılamıyor ki.