Bir sözleşme yaptıysanız sözleşme şartları doğrultusunda bir cezai işlem ile iade.
Sözleşme yoksa toptan ücret iadesinden başka bir seçenek yok.
Bence firmayla bunu konuşup bir ortak noktaya varmanız gerek, emek harcamışsınız kesintili iade olmalı, oranı size kalmış.
Özel degilse toplam bütçe ve karşıdaki firmanın büyüklüne göre meblanin durumu nasıl? Yani büyük bir firmadan giden 10000 TL gibi mi küçük firmadan giden 1000 TL gibi mi
Bir planlama yapmışsınız, ortada başlangıç seviyesinde de olsa bir emek var. Ayrıca onlarla anlaşmasaydınız belki başka bir müşteri ile anlaşabilirdiniz. Depozito gibi ücretin bir miktarı alınıp kesintili olarak iade edilmeli.
Kesinlikle "kesintili iade" yapmalısınız. Ortada raporlama/planlama için harcadığınız vakit bulunmakta.
Herhangi bir çalışma yapılmadıysa tam iade sağlanmalı.
Sosyal medya danışmanlığı için sözleşmeli şekilde çalışmak en temizi olacaktır her iki taraf için
herkes tam iade yazmış ama bu süreçlerde zaman harcanıyor sonuçta da bir kayıp oluşuyor. örnek 1 ay bu markaya danışmanlık alacağı için belki birkaç işten feragat ediliyor. danışmanlık ücreti alınıp geri iade edilmesi uygun bence.
Tam iade hocam.
Ama olması gerekn kesintili iade.
İşe başlandı ise yapılan iş kadar kısmı düşülerek iade, başlanmadı ise tam iade yapıyoruz biz genelde.
hizmet için sizin bir maddi/manevi emeğiniz oldu mu? Olduysa ne kadar oldu? Müşterinin bütçesi/durumu vb. kriterler düşünülerek yapılmalı. 1 Gün oldu ise ben tam iade yapardım diye düşünüyorum. Ama bir anlaşma varsa harcama yaptıysanız kısmı iade daha mantıklı olacaktır. Veya karşı taraf mazeretsiz iade istiyorsa.
Tam iade hocam üstünden 1 gün geçmiş zaten bir paylaşıma başlanmamış.
Bu tarz durumlarda hukuki yollarda hak hep tüketiciden yana maalesef, tam iade uygundur diye düşünüyorum.
ben işe başlamadığım sürece tam iade yapardım.
çalıştığınız ve vakit harcağınız günün kesintisini yaparak göndermek daha mantıklı bence
Ticaretten soğutuyor bu durumlar yeminle..
Malesef tam iade
%8 lik bir kesinti yaparak iade ettim.
Sözleşmeli olacaktı, sözleşme hazırlanmıştı.
Harcanan bir zaman görüşme süreci var, yani zamandan feragat.
Sağlık olsun