2 turdur sorularınıza denk geliyorum. İlk denk geldiğim soru izmirdeki ads ile ilgiliydi. Fakat bu da aynı senaryoda. İlk soruya olan cevabınıza bakmadım. Muhtemelen bunu da göremeyeceğim. Fakat ne doğrusu ne yanlışı olan sorular soruyorsunuz. Soru kendi içerisinde veri eksikliği içeriyor. Bu sorudaki olay "bot takipçi satın almıştır." cümlesi. Fakat, bu da çift taraflı bir önerme. 50k takipçi aldığını düşünelim. Bunu saçma sapan yöntemlerle ya da sağlayıcılarla edindiğini varsayarsak bu 50k yarın 30k-50k arası olarak yansıyacaktır. Sürekli sayfayı takip eden biri için dün 50k olan sayfanın bugün 30 40k olması bile pozitif bir etki değildir. Fakat, sabit bir takipçi sistemi ve ona doğru orantılı fake bir beğeni sistemi kullanıcıya güven verebilir. Örneğin, x ürününü satan bir hesaba girdiğinizde 100k takipçili bir sayfa olduğunu ele alalım ve sayfanın tüm postları 5k 10k gibi beğenilere ve 300-1k arası konu içeriğine ait yorumlarla donatılmış. Bu sayfanın *********** bir sayfa olduğunu ele alalım. Siz dünyanın en güvenilir ya da en sağlam firması da olsanız bu sayfanın önüne geçemezsiniz. Diğer yandan fake takipçi beğeni gibi olayları kullanılmak doğru bulunmaz. Bu durumu nasıl dizayn etmek istediğinizle alakalıdır.
İlk gördüğünüz soruda da mavibahçeydi sanırım yanlış hatırlamıyorsam İzmir üzerinden bir çilingir ads senaryosu oluşturmuşsunuz. Orada da gitmeye çalıştığınız nokta long tail keyword gibi duruyor fakat bu örneklendirmede yanlış. Burada işverenin sadece mavibahçe ya da başka bir ilçe bazında örneğin çiğli çalışıp çalışmadığı ya da iş isteyip istemediği gibi verileri vermemişsiniz. Profilden de bakabilirsiniz gerçekten konuya bakmadım fakat cevabın üç aşağı beş yukarı bu olduğunu düşünüyorum fakat bu cevapta yanlış. Long tail keywordlerin illa ki doğru olarak piyasaya sürülmesi bu manaya gelmez.
Bu arada yanlış anlaşılma olmasın. Yapmaya çalıştığınız işi takdir ediyorum fakat senaryolar bu şekilde olduğu sürece hiçbir manası olmayacaktır. Verilerin bir bütün halinde verildiği amaç-sonuç maddelerinin açıklanması gerekir. Bu demo dahi olsa şarttır. Konu öğretici öğe içermiyor sadece muhabbet üzerine ise dediklerimi dikkate almayın lütfen.