Merhaba,
Arkadaşlar uzun zamandır çözüm arıyordum kimsede sesini çıkarmadı. Centos web panelde PHP sürümünden kaynalı roundcubenin son versiyonunu kuramıyordum. Unsupported PHP version. Required PHP 7.3=> gibi bir hata çıkarıyordu. Sunucu tarafından PHP Versiyonunu güncellesek bile cwpsrv altındaki 7.2.30 görünüyor ve çalışmıyordu.
1.6.1 PHP 7.3 ve üstü istediği için çalışmıyordu. Normalde Centos Web Panel'de /usr/local/cwpsrv/var/services/roundcube buraya kurulu geliyor. CWPSRV'de php versiyonu 7.2.30 üstüne çıkmıyor.
Bu sebeple sizin roundcube klasörünüzü /usr/local/cwpsrv/ bu alanın dışında kullanmanız gerekiyor.
Örneğin /var/www/html/roundcube gibi..
Sonrasında /usr/local/cwpsrv/conf.d içindeki webmail.conf 'uda güncellemeniz gerekiyor. Zira orada php71 gözüktüğü için php versiyon hatası gelecektir. Nginx kullandığım için bu şekilde güncelledim ben. Apache'de nasıl olur bilmiyorum. Yada bunların otomatik değiştirilebileceği birşey var mı onuda bilmiyorum.
fastcgi_pass unix:/opt/alt/php-fpm74/usr/var/sockets/cwpsvc.sock;
fastcgi_param PHP_ADMIN_VALUE "open_basedir = /var/www/html/roundcube/:/tmp/:/opt/alt/php-fpm74/usr/lib";
Dilim döndüğünde anlatmaya çalıştım. Benim gibi sıkıntı çekmeyin yaklaşık 1 aydır çözüm arıyorumdum kimse yardımcı olmadı. Benim gibi çözüm arayanlara faydalı olur İNŞÂALLAH..