Venain adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Merhaba, bir e-ticaret projemiz için ikas kullanmayı düşünüyoruz. Sadece Türkiye kanallı satış olacak yani e-ihracat yapmayacağız. Daha önce ikas kullanmış olanlar var mı? Sorun yaşayanlar, şu eksiği var diyenler bilgi verebilirse sevinirim.

Alternatif olarak ideasoft veya ticimax düşünüyorum fakat bu bütçelere hala kendini geliştirememiş bir altyapıyı kullanmak istemiyorum. En son 2019 yılında ideasoft kullandım çok olumlu tecrübelerim olmadı.
Yaklaşık 6 aydır İkas sistemini kullanıyorum ve artı eksilerini yazayım:
Artıları:
- Diğer sistemlere göre çok daha ucuz.
-Müşteri hizmetleri güleryüzlü vs.
Eksileri:
-Pm'den sitenin linkini paylaşabilirim. Bugün altyapı problemlerinden dolayı site hiç çalışmadı. Bir e-ticaret sistemi tüm gün nasıl çalışmaz durumun vehametini siz düşünün.
-Ürün yükleme ve kampanya oluşturmak için yapılmış panelin backendinde ciddi sıkıntılar var. 5 Ay önce söyledim hala çözülmedi. Bu sorunları aşağıya yazacağım.
-Müşteri hizmetleri güleryüzlü ve iyi ama sorunlar asla çözüme ulaşmıyor.
-5 Aydır olan sorunlar şu şekilde:
-Kampanyalar çalışmıyor. Binlerde ürün satan bir firma olsak ayvayı yemiştik. Bu yaşanan durumların ekran kayıtları ve konuşmalar da mevcut. 300 tl üzeri alışverişe bir hediye tanımladık. 500 tl üzeri alışverişe bir hediye, 1000 tl üzeri satışa bir hediye tanımladık. 1000 tl üzeri alışverişe 300 tl'de koyulacak hediyeyi sepete sistem otomatik ekledi. 300 tl alışverişe de 1000 tllik alışverişe gidecek hediyeyi sepete ekledi. Bu durumu çözmedikleri yetmezmiş gibi bu durumun sebebi olarak siz ürün fiyatlarını arka planda dolar giriyorsunuz sitede tl görünüyor olarak açıkladılar. Dünyanın yazılımsal olarak en basit işlemlerinden biri bunu yapmak.
-Kampanya oluştururken 0.5 oz ürünlere kampanya oluşturalım dedik. 0.5 oz radiant ürünlerde 1 alana 1 bedava yapmak istedik. Keşke istemeseydik. Bu yüzden kampanyaya eklenecek ürünlere arama yaparken "Radiant" yazdık. Arama sonucunda karşımıza 8-10 tane ürün çıktı. 50 civarı radiant ürün var, sayıyı tam olarak biz de bilmiyoruz çünkü sistemde kayıtlıyken sayı öğrenmenize gerek yok. Karşımıza çıkan tüm radiantları "tek tek" seçip kampanyaya dahil ettik. Telefonlarımız susmadı. Hani 1 alana 1 bedava vardı. Ürünü koyuyorum 2. den de para istiyor.
Sorunu çözmeleri için aradık. Tek tek her ürünün adını yazın seçin dediler. Böyle bir şey olabilir mi? O zaman neden böyle bir sistem var dedik. Paneldeki kampanyada ürünleri arama motorları bile çalışmayan bir sisteme sahipler.
Daha aklıma gelmeyen bir çok şey var.