adamın bütçesini ne yapacaksın.
yapabileceğin fiyatı söyle kestir.
sende tutturdun bütçe diye,
adamın 10k bütçesi var sana mı söyleyecek bunu?
Merhaba,
hizmet vermeyen kişi eleştirir anlayamaz neden ısrarla bütçe sorulduğunu da, arkadaş o zaman öğrenmek için çabala, sor neden bütçemi soruyorsunuz diye. Hizmet veren kişi veya kurumlara, ki buradaki freelancerların büyük bir kısmı da işlerini yasal çerçevede yapıyorlar, *********** gözüyle neden bakıyorsun? Bütçem 50 Bin TL desen biz bu adamın parası var koparabildiğimizi koparalım, 40 Bin TL fiyat teklifi mi iletelim diyeceğiz 10 Bin TL' lik bir iş için, algı o yönde orası açık. Merhaba yazdığımda bütçeniz nedir diyesim geliyor benim de çoğu zaman lakin ayıp olduğu için diyemiyorum ama bu hale getiren de piyasayı bilmeyen ve işi çok düşük ücretlere yaptırmak isteyen büyük kitle. İş için karşı tarafla görüşüyorsun belki yarım saat detaylarını öğreniyor ona göre fiyat teklifi iletiyorsun, örnek olarak 25 Bin TL ilettiğin teklif için karşı tarafın beklentisi 2.500 TL, o zaman başında anlaşalım, farzı misal bu işin taban fiyatı zaten 15 Bin TL detayları konuştuk 25 Bin TL ilettim fiyat teklifini, neden yarım saat boşa vakit harcıyoruz? Başında de ki bu iş için bütçem bu kadar, duruma göre ben bu işi bu fiyata yapamam veya bu fiyat dahilinde ancak bu istekleriniz yapılabilir dersin, kişiyi aydınlatırsın iş olur veya olmaz herkes memnun ayrılır. İşin detaylarının görüşülmesinin ardından teklif edilen fiyatla müşterinin aklındaki fiyatın arasında büyük bir fark olduğu çokça oluyor, bu durum bu kadar sık olurken can sıkıcı olması da çok normal. Piyasanın altında olmayacak fiyatlara iş yaptırmaya kalkışılır ise ticarette de, alınan hizmetin kalitesinde de büyük bir problem olması veya karşı tarafın kötü niyetli olması oldukça olası. İşini hakkıyla, kaliteli ve profesyonel bir şeklide yaptırmak istiyorsan fiyat konusunda indirim talep eder, pazarlık yaparsın 10' dan 1' e çekilmez fiyat veya 1 TL bütçen varken 10 TL' lik bir iş yaptırma hayallerine kapılmazsın, kapılmamalısın. Bu ortamda bile hal buyken bu işlerden tamamen uzak kişilere ne diyelim ki?