Arkadaşlar merhaba deprem olayları malumunuz istanbulda bir bölgede topalamda 400 küsür mt2 2 parça halinde arsamız mevcut bu arsalardan birin de eskiden imar vs. yokken müstakil bir ev yapılı ama şuanda bildiğim kadarı ile burada hiç bir şekilde yapı yapmak için imar yok ama istanbul için deprem olayı da malumunuz bu ev 2000 yılından kalma eski bir ev ve annemler burada yaşıyor ben burayı komple yıktırıp çelik yapı ile 2 katlı güzel bir ev yaptırmak istiyorum lakin imar olmadığı için sanırım bunu yapmama yasal olarak izin yok lakin şöyle bir şey duydum bu ne kadar doğru bilemiyorum veya ben bunun doğruluğunu tam nasıl öğrenebilirim ?
Duyduğum konu ise şu imar barışı muhabbetlerine 2018 yada 2015 yılından önce orada bir yapınız varsa ona tadilat yapmaya yada yenilemeye izin veriyorlar diye bir bilgi duydum bu bilgi doğru mu ? doğru ise bu komple yıkıp aynı şekil 2 katlı yapma izni sağlar mı ? yada bu konu hakkında tam net detaylı bir bilgiyi nasıl öğrenebilirim ? kaba taslak maliyet hesabı yaptığımda bu iş için 1.500.000 - 2.000.000 tl arasında bir bütçe ayıracağım bunu yapıp işin sonunda bu paranın çöpe gitmesini istemem doğrusu.
Son olarak net olmamak ile birlikte sanırım bu arsanın olduğu komple parsel yeşil alan olarak görünüyor yarın bir gün devlet baba istimlak ediyorum derse boş yere paramın çöpe gitme ihtimali de var