Hiç bilginiz yoksa ve dijital pazarlama sektörüne başlamak istiyorsanız;
1- Google dijital atölye üzerindeki dijital pazarlama temelleri ÜCRETSİZ eğitimini tamamlayın. (26 saat)
2- Herhangi bir kişinin eğitim seti, videolu eğitim, videolu eğitim seti gibi abidik gubidik GÜNCELLENMEYEN eğitimlerini almayın.
3- Güncellenmeyen 5 sene önceki çektiği videolarını satmaya çalışan para göz, kendini uzman zanneden, vurguncu tiplerin eğitimini de almayın!
4- Eğitim için düşündüğünüz bir bütçeniz varsa, yapacağınız tek şey deneme yanılma yoludur. Hata yapmadan ö-ğ-r-e-n-e-m-e-z-s-i-n. 500 TL bütçe mi var, 5 parçaya bölüp 5 farklı kampanya türünde reklam verin.
5- Wordpress alt yapılı basit blog sitesi açmak için YouTube da milyonlarca video var, Türkçe olmasa bile Hintçe görerek öğrenebilirsiniz. Kendinize site açıp reklamınızı verebilirsiniz.
6-Hata yapmaktan korkmayın, hesaplar askıya alınacak, reklam uyarı verecek, reklam yayınlanmayacak, yüzlerce sıkıntı yaşayacaksınız ama kalifiyeli öğrenmiş olacaksınız.
7-İllegal reklam vermeyi öğrenmeyin. Hemen daha fazla para kazanmayı istemeyin, önce yaptığın işte en iyi sonuca ulaşmayı hedefleyin.
8- Tek bir sektöre çalışıp kendinizi sınırlamayın, birçok sektör birçok iş fırsatı demektir. E-ticarette reklam yönetimi biliyor olabilirsin ama oto çekici reklamı yönettiğin için oto çekici işi yapan biriyle ortak olma fırsatın olabilir.
9- Her şeyi ben yaparım değil, temel prensinin: her şeyin bir şeyini, bir şeyin her şeyini bilmek olmalı.
10- Bu 10 adımı uyguladıktan sonra, umutlarının tükendiği o köhne kimsenin uğramak bile istemediği bir sokaktaki evinin küçücük odasından tırnaklarınla kazıyarak yapacağın çalışmalarınla, gün gelecek Belçikanın Brugge kentindeki bir üretim fabrikası, ürünlerinin perakende satışlarını arttırmak için kurduğu dijital pazarlama ekibine SENİN danışmanlık vermeni isteyecek.
işte o zaman iyi ki yapmışım diyeceksin.
saygılarımla