omergundogar adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Flutter WorkManager, uygulamanızın arkaplanda çalışan görevleri yönetmenizi sağlayan bir Flutter paketidir. Bu paket, uygulamanızın arkaplanda çalıştığı sırada belirli görevleri düzenli olarak çalıştırmanıza olanak tanır.
Flutter WorkManager, özellikle belirli bir süre içinde tekrarlanan işlemler yapmanız gereken durumlarda yararlıdır. Örneğin, uygulamanızın arkaplanda çalışarak belirli bir süre içinde veri çekmesi, push bildirimleri göstermesi, dosyaları senkronize etmesi, belirli aralıklarla bir dosyaya veri yazması veya belirli bir süre sonra ses çalması gibi görevleri yönetebilirsiniz.
Flutter WorkManager, Android ve iOS için gerekli olan arkaplan görevlerinin işleme koyma farklılıklarını otomatik olarak yönetir ve her iki platformda da düzenli görevleri çalıştırmak için optimize edilmiştir. Bu nedenle, uygulamanızın arkaplanda daha az pil tüketmesi için Flutter WorkManager kullanarak görevleri yönetebilirsiniz.
Kıymetli cevabınız için çok teşekkür ederim. Fakat ben derdimi en başta eksik anlattım sanırım. Workmanager bir yere kadar çözüyor. Bir noktadan sonra uygulama açılmadan Workmanager da işlem yapamıyor. İstediğim şey tamamen kullanıcı kontrolünde ve uygulama açılmadan yapılabilmesi. Evet Workmanager üzerinden bir process daha ekleyip 2 dakika sonra işlemi sonlandır diyebilirim. Ama istediğim şey bu değil ve yapmak istediğim şeyle asla uyuşmuyor.