Aslında çok şey yazardım da, Cumhurbaşkanına hakaret davasından daha yeni beraat ettim. Mahkeme ile uğraşmak istemiyorum.
Birileri çıkmış ev maliyeti hesaplamış. Toplanan para demire yetmezmiş... Depremde evi yıkılan depremzedeye bedava ev vermek evi yıkılmayanlara haksızlıkmış... Dostum, kanser hastalarının tedavisini SGk üstlendiğinde hasta olmayan vatandaşın hakkını yedi diye mi düşünüyorsun? Neyse...
Bu ülkede 85 milyona depreme dayanıklı, insanca yaşanabilecek yeni konutlar yapmak gayet kolay ve ucuz. Devlet istese 3-5 yılda ülkedeki tüm yapı stoğunu yenileyebilir. Bunun için gerekli kaynak var. Bu ülkede onlarca çimento fabrikası var. Bu ülkede onlarca demirçelik fabrikası var... Bu ülkede milyonlarca işsiz var... Ayrıca 20 senedir toplanan deprem vergileri var... Var da var...
Ama öyle bir niyet yok! Enkazın altında kalan yurttaşları açlıktan ve soğuktan ölüme terkedenin insanlara sağlıklı bina sağlamak gibi bir niyeti neden olsun? Ama ortada rant varsa, kar varsa güzel ihaleler yapılır, güzel rüşvetler alınır, yandaş şirketlere kamudan devasa paralar aktarılır...