SEOmuhendisi adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
saolasin dostum. ben yurtdisindayim ancak marasta kuzenim var insaat mühendisi o bakmaya calisacak. apartman yoneticisinin demesine göre 2 farkli muhendis bakmis farkli zamanlarda. ben de fotoğrafları istedim ama henüz gelmedi.

bir de itiraz prosedürü varmış sanirim, o haklarini da kullanacaklar
Malesef ciddi bir eğitim alamadan herkesi hasar tespiti için toplayıp gönderdiler. Hasar tespit durumunun belirlenmesi için kullanılan yöntemi yeterli bulmayan başka bir hocamız da oldu.

Örneğin, eğitim materyalinde bir tane birleşim bölgesi ya da kolonda/perdede çekirdek dağılması, donatı burkulması, ağır kesme hasarı vb. olması durumunda ağır hasarlı olarak belirleniyor bina. Fakat yine bölgede hasar tespiti yapan bir profesöre bu durumun büyük bir binada, tek eleman ya da birleşim bölgesinden yola çıkılarak verilmesinin ağır bir karar olup olmadığını sorduğumda ağır olabileceğini söyledi. Bu durumda nasıl bir yol izlememiz gerektiğini sorduğumda ise mühendislik yetilerinizi de kullanın dedi.

Birkaç muallakta bırakan bina dışında bu durumu yaşamadım. Ama pek çok böyle durum yaşanmış olacağını düşünüyorum. Bir de hiç risk almayayım kafasında olanlar nedeniyle sağlam binaları ağır hasarlı yazılan insanlar da çok olacaktır.

Hasar tespit bitimi sonrası muhtarlıklarda askıya vs. çıkılarak itirazların alınacağı söyleniyordu. Ama Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğünden daha sağlıklı bilgi alabilirler.

Özellikle en ağır hasarı alan kattan ve kat bazında iste fotoğrafları. Yoksa kafanı karıştırabilir. Yine yardımcı olabileceğim bir konu olur ise elimden geleni yaparım.