wusti adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Haklı olduğunuz kısımlar muhakkak vardır, kimsenin hikayesini bilemeyiz. Kaldı ki ben olay için özelden ziyade 'kendi kazanmış istediği gibi harcar' yorumu yapan arkadaşlara yönelik genel bir tutumumdan bahsettim.

Ancak, kendi hayatınızdan çıkarımlar yapıp evrensel yargılarda bulunmaktan daha tehlikeli olan şey, sınırlı bilgi ile kurgu yaratıp kesin konuşmalar yapmak.

Arkadaşın anlattıkları ile yaptığınız çıkarımlar çok zorlama. Ortada net olan hiçbir şey yok. Tek mesajdan 'hayırsız evlat' çıkarımı yapmışsınız, babasına kinlendiğini anlamışsınız bla bla

Bence bana tavsiye ettiğiniz öneriye kendiniz uyun. Kaldı ki ortada özel bir durumun ifşası yok. Herkes burada sıkıntılarını paylaşabilir, arkadaş da biraz detay vererek sıkıntısını aktarmış. Babasının adını, adresini, evlendiğini kadınla fotoğraflarını falan ortalığa dökmemiş yani.
Hocam arkadaş net bir şekilde babasının 40 yaşında 26 yaşında bir kadınla evlendiğini söylemiş ve babasını kınamış.
Bu yaşında bunu yapan adamın 15 yaşında babasının evliliğine ne tepki verdiğini bilmek için senaryo yazmaya gerek yok.
Arkadaşın babasından tek beklentisi maddi miras haline gelmiş. Maddi olarak da bir şey gelmeyeceğini anlayınca büyük hayal kırıklığı yaşamış.

Yani bir insanın sorununu anlatması ile babasını suçlamak için kendnden genç biri ile yaptığı evliliği öne sürmesi aynı şey değil. Adam bir ahlaksızlık yapmamış. 40 yaşında bir erkeğin 26 yaşında bir kadınla evlenmesi de facia derecesinde bir yaş farkı değildir. Anlattğı kadarı ile babası multi milyoner bir kadının sırf parası için evleneceği kadar zengin bir adam da değil.

Hukuken de, dinen de, ahlaken de yaşayan adamın malı mülkü üzerinde çocuklarının hakkı falan yoktur. Miras kişi öldükten sonra doğan bir haktır. Yaşayan adamın malı mülkü üzerinde bir miras hakkı dinen de hukuken de yoktur. İsteyen tüm malını satar sokak hayvanlarına mama alır. Ne çocuklarını ne akrabalarını bu durum ilgilendirmez.