A.AY adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Güzel analiz. Bana sanki iyi partinin içinde olacağı ittifak, ikinci turda Tayyip Erdoğana oy verecek gibime geliyor. İnşallah yanılırım.
Tayyip Erdoğan demek Mhp demek, Mhp demek Sinan Ateş davası demek.
Umuyorum ki en azından milliyetçi arkadaşlar Sinan Ateş hürmetine bu sefer cumhur ittifakına oy vermez.
Siyaset geleceği planlamaktır, bir sonraki adımı düşünmektir, sayın Akşener'in de mutlaka bir planı olduğunu düşünüyorum ama Mhp nasıl fikir değiştirip güneş görmüş buz gibi eridiyse oylarını çeyreği seviyesine düştüyse Akşener'in de fikir değiştirmesi kendisine yarardan çok zarar getirir. Bu hamlesi bile başlı başına Gelecek ve Deva partilerine yaradı, Zafer ve Memleket partileri bile bugün İyi partiden oy çekti kendilerine, sayısız kişi istifa metinlerini sosyal mecralardan yayınladılar. Siyaset geleceği planlamak dedik madem, 13. Cumhurbaşkanımız sayın Kemal Kılıçdaroğlu sonrası muhtemelen 14. Cumhurbaşkanımız Mansur Yavaş, 15. Cumhurbaşkanımız Ekrem İmamoğlu olabilir, 16. Cumhurbaşkanı olarak da ben şahsen Özgür Özel'i görmek isterim ama o kadar da uzun vadeli düşünmeyelim, siyasette 24 saat bile çok uzun zaman demişler bakınız sayın Bahçeliye, hortumu kendilerine bağladılar, kanalizasyon borularını bağladılar, omo, tursil ve persil gibi ne kadar temizlik ürünü varsa Haliç'e dökecekti, malum partiyi orada 40 kere yıkayacaktı, şimdi yanında. Türkiye siyasi tarihi böyle bir manevrayı 100 yıllık tarihinde görmemiştir mesela, bir ilki başarmakta mesele. Sinan Ateş konusunu ise Semih Yalçın ve Olcay Kılavuz isimlerine sorsunlar, belki iki çift söz etmek isterler. Bazı şeyleri görüyoruz ama susuyoruz, içimize atıyoruz. Ayrıca lider odaklı, dava odaklı bir yapılanma içinde böyle şeylerin pek önemi olacağını düşünmüyorum. Çok derine inersek 80 lerde neler yaşandığından da bahsedip nelere göz yumulduğunu, her kesimin kendi davası adına neler yaptığını da konuşmak gerekir, olan oldu şimdiye bakıyoruz işte. Lider ve dava derken şöyle düşün mesela, X kişisine karşısın ve destekleyenler oleeey diyor, X kişisinin yanına geçiyorsun destekleyenler yine oleeey diyor. Dava bunu gerektiriyorsa demek.