nasirjones adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Evet bu bir virüs ama MAC'e nasıl bulaştırdınız merak ediyorum hocam. Yani bunu yapabilmenizin tek yolu Adobe gibi programları lisanssız indirmeniz ve içinin virüs kaynıyor olabilmesi. Acilen tarayıcı eklentileri de dahil olmak üzere bilgisayarınızı temizleyin.
alperenyld adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Mac e virüs bulaştığınıda ilk defa duydum
PPuNisHeRR adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Vay be sırf bu güvnelik için macbook almıştım şuan güvenim sarsıldı. Tarayıcıya indirdiğiniz bir eklentiden dolayı olmuş olabilir. Yada arkadaşın dediği gibi app store dışında crackli bir uygulama indirdiysenzde bulaşmış olabilir.
misal adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Chrome kullanıyorsanız eklentilerinizi gözden geçirmekte fayda var.
Teşekkür ederim eklentidenmiş.
yaziliman adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Şuana kadar hiç crack kullanmadım full lisanslı kullanıyorum adobe dahil tarayıcı eklentileri de çok bilinen eklentiler daha güvenlik kısmında mac in güvenlik duvarını bile kapatmadım bu güvenli bulmadığı uygulamaları açmayıp silen olay bile hala açık ki yanlışlıkla sıkıntılı bir uygulama indirmeyeyim. Şimdi bi antivirüs ile deneyeceğim.
Arkadaşlar aman dikkat DOWNLOADER.LA adlı Chrome Eklentisini kullanmayın, bu virüslüymüş. Eklenti olduğunda bitcoin adresi olarak algıladığı her şeyi kendi bitcoin adresleri ile değiştiriyorlar.