Bot kurup çekmenin niyeti belli diyor zaten siber güvenlik. Rss ile aynı şey. Karşı sitenin index alması için rss açık bırakması şart.
Kötü niyetli kişiler bu durumdan faydalanıp çekiyor. Yine büyük suç. Yani burada kesinlikle kendi emekleri ile benzersiz içerik üretip atıldığında suç teşkil etmez. Diğer türlü çalmak oluyır hocam.
Aldığınız içerikjle zaten emek hırsızlığını yapmış oluyorsunuz. Bunu suç olarak nitelendirdiğimizde suçlu tanımına haiz oluyorsunuz.
Buradan hareketle sizin özgün biçimde hazırladığınız emeğinizi çalan birisine nasıl yaklaşırsınız? Bunun cevabını bulduğunuzda ve hakkınızı aramaya çalıştığınızda karşınıza içeriğini aldığınız kişi gelmeli. O da hakkını arıyor. İnisiyatif kullanıp maddi talepte bulunmamışlar.
Bazı durumlarda;
Eder hocam neden etmesin. Haber siteleri benim gibi makale ilerde günde kaç adet içerik ürettiriyor. Bir Dünya ödeme yaparak. Kimse sitesindeki bir cümlenin alınmasını istemiyor.
Bu konuda site sahipleri sıklıkla hukuksal şikayete gidiyor. Bilinçlendiler artık.
Ama şunu da görüyorum kopya içerikle haram para kazanmaktan vazgeçenleri de görmeye başladık. Umarım başkasının emeği üzerinden geçinen herkes doğru yolu bulur.
Aydınlatmalarınız icin tesekur ederim
Ben spin kullanıyordum ama sanırım farkeden bisi olmuyor
Dediniz gibi kendi emeklermiz le başlasam iyi olcak