Albayraktech adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Bilmiyorum hocam bende bilgi sahibi olsam sanırım sormazdım. Ama sanırım sadece fiziksel bir işlemde veriler kurtarılabilir.
Ama yüksek voltajda o verileri bozabilecek illa bir şey vardır. Sonuçta bu amaca uygun bir yazılım varsa geri dönüşü olacağını düşünmüyorum.
Normal bir telefonu suya düşürüp veri kurtarmaktan başka bir şey bence. Bildiğiniz diskleri yakıyorsunuz.
Yanan bir şeyden her hangi bir verinin kurtulduğu görülmemiştir herhalde. Soruları sorduğunuza göre bilgi sahibisiniz. Profesyonel bir açıklamada bulunursanız dinlemek çok isterim. Sizce sizin düşünceniz nedir?
Geçen hafta Raid 6 da 3 disk aynı anda bozduk.

34TB Raidimiz bozuldu, veri kurtarma için bildiğim ama hiç çalışmadığımız PITS'e gittik. Raidi ve dataları kurtardılar. XX.000usd + kdv gibi bir ücret ödedik. Orda yerinde sohbet etme ve görme fırsatım oldu. Parçadan bile data çıkarıyorlar, 4 ülkede faaliyet gösteriyorlar. Hükümetlere adli davalarda çözüm ortaklığı sunuyorlar. Veriler çıkarılabiliyor.(Özellikle metin türevi belgeler ve, yapılan işlem izleri. Videolar ve görseller zor kısmı.) Eğer diskin aynasını dümdüz edecek kazıyacak bişe yapmazsanız.