Komediden başka bir şey değil, yanlış anlaşılmasın sözüm size değil. Son bir kaç gündür Bing kullanmaya başladım ve ulaşmak istediğim bilgileri tam isabetle ulaşıyorum.
Google'ın yapması gereken hizmeti, kullanıcılar olarak biz yapıyoruz bu hiç adil değil. Google arama motoru sayesinde milyonlarca $ kazanıyor, belki daha fazla. Ama gel gör ki, spam siteleri kaldıramıyor. Bırak kaldırmayı resmen ölü taklidi yapıp kenarda takılıyor. Bunun sebebide tekel olmasından kaynaklı. Umarım düzeltirler demek istiyorum ama pek umutlu değilim. Zira haber sitelerini de biliyoruz, hadi ona alıştık ama ya spam siteleri? Çok zor.
Ama yok, arama sonuçlarına sonsuz kaydırma gelmeli, favicon'lu sonuçlar gösterilmeli.. Onlar daha önemli çünkü. Bu durumun düzelmesi için ancak ve ancak kullanıcıların artık başka arama motorlarına yönelmesiyle gerçekleşir. Gördüğüm kadarıyla MS bu konuda bayağa çaba gösteriyor. Google hayatımızın bir parçası olmuş olabilir doğru ama ben bilgiye ulaşamıyorsam ve işime yaramıyorsan kesip atmam zor olmaz (yıldım çünkü). Bunu tamamen kullanıcı olarak yazıyorum, webmaster arkadaşların işi daha zor.
Google Türkiye'de tekel mi? Tekel...
Peki biz kesin sonucu elimizdekilerle mi almak zorunda mıyız? Evet...
Seyredersek daha beter olacak.