CouRaege adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Kasa tozlandıysa temizleyi dener misiniiz
akmaster_91 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Burayı kontrol eder misin burada yazıyordur belki sorunun ne olduğu.

KeyCodE adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Power supply yetersiz kalıyordur hocam.
denizli adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Hocam psu dan dolayı olabilir. Elinizde daha yüksek bir psu varsa öyle deneyin birde.
canykr adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Aynı islemci ve ekran kartina sahibim. Windows 11de surekli oyun esnasinda donuyor kapatip acmak zorunda kaliyordum. Driver surekli hata veriyordu windows 10 gecerek sorunu hallettim.
wiax adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
bilgisayarın kendini kapatması öncelikle yaygın görünen bir sorun değil

ana kart bilgisayarı durdura bilir
power elektiriği kese bilir
ramlar yetmiyor ola bilir
ekran kartı yetersiz kala bilir
veyatta rat yemiş ola bilirsiniz format attırmak çözüm ola bilir
wiax adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
dediğin oyunda kapatma bende olmuyordu ama bi tık altı bilgisayar otomatik kapanıyordu youtubeden görmüştüm bende ayarlardan biryere giriyordunuz otomatik kapatmayı devre dışı bırakıyorduk öyleydi
youtubeden değilde yandex browserden bakarsan daha çok yardımcı olacak konular çıka bilir
elvismedia adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Bu sorunun birkaç farklı nedeni olabilir. İşlemci veya ekran kartı sürücülerinin güncel olmadığından emin olmanız gerekir. Ayrıca, işlemci veya ekran kartı soğutucularının yeterince iyi çalışmadığından veya yeterince soğutmadığından da emin olmanız gerekir. Ayrıca, bilgisayarınızın güç kaynağından da şüphelenebilirsiniz
Bu sorunun birkaç farklı nedeni olabilir. İşlemci veya ekran kartı sürücülerinin güncel olmadığından emin olmanız gerekir. Ayrıca, işlemci veya ekran kartı soğutucularının yeterince iyi çalışmadığından veya yeterince soğutmadığından da emin olmanız gerekir. Ayrıca, bilgisayarınızın güç kaynağından da şüphelenebilirsiniz.
Sorununuzla ilgili olarak yapabileceğiniz şeyler:
Güncelleme İşlemci veya ekran kartı sürücülerinizin güncel olup olmadığını kontrol edin ve en son sürümleri indirin.
Sıcaklık: İşlemci veya ekran kartı sıcaklıklarını kontrol edin ve yeterince soğutulup soğutulmadığını kontrol edin. Eğer soğutucuların yeterince iyi çalışmadığını veya yeterince soğutmadığını düşünüyorsanız, daha iyi bir soğutucu satın almayı düşünebilirsiniz.
Güç kaynağı Bilgisayarınızın güç kaynağı yeterince güçlü mü? Güç kaynağı, ekran kartı ve diğer bileşenlerinize yeterli güç sağlamalıdır. Daha yüksek bir watt gücüne sahip bir güç kaynağı satın alarak bu sorunu çözebilirsiniz.
BIOS Ayarları BIOS ayarlarınızı kontrol edin ve herhangi bir yanlış yapılandırmayı düzeltin.
Yazılım Bazı durumlarda, bu tür sorunlar yazılım nedeniyle olabilir. Bu nedenle, tüm yazılımınızı güncelleyin ve antivirüs programlarınızı da kontrol edin.
Ekran Kartı Ayarları: Ekran kartı ayarlarınızı kontrol edin ve fan hızınızı artırarak veya sıcaklık eşiğini azaltarak bu sorunu çözmeyi deneyebilirsiniz. Ayrıca, WattMan ayarlarına da bakabilirsiniz.
Bu önerileri uygulayarak sorunu çözemezseniz, bilgisayarınızı bir uzmana göstermeniz ve bir teşhis yaptırmanız önerilir.

++++++ Dediklerinizin hepsinin cevabını veriyorum arkadaşlar.
-Daha düşük PSU'lu PC de sorun yaşanmadı ama aynı PSU benim bilgisayara takılıyken gene kapandı anladığım kadarıyla benim bilgisayarımda bu sorun yaşanıyor sadece.
-işlemci ısısı normal derecelerde.
-Bilgisayarda herhangibir değişiklik yapmadım aldığımdan 1 sene sonrasında yaşanmaya başladı. Diğer donanımlarda sorun yaşanmıyor ama şüpheli.
-Farklı RAM taktım sonuç aynı.
-Win 10 da da yaşıyodum ama temizlik yapıp taktığımda Win 10 du sanırım formatla beraber 11 e yükselttim ondan sonra yaşandı tekrar Win 10 a düşürüp tekrar bakıcam.
-Driverların hepsi son sürüm.
-12V çıkışım normal değerlerde.
-Ölçümlerde anormal bir durum yaşanmıyor.
-Rat yemiş olsam da defalarca format attım.
-Sorunum 2. ekran taktığım sıralarda yaşandı diğer bir sebebinin de temizlik yaparken hdmi girişine takılı kablomun kopmasına sebep olmuştum ,kablo koptu uçdaki demir kısmı ekran kartında takılı kaldı ama 2. ekrandan sonra mı yaşanmaya başladı yoksa bu kazadan sonra mı hatırlamıyorum.