DemirayBilisim adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Ben sana hocamızın anlatmak istediğini tek bir örnekle anlatayım.

Dışarıda bir işletmenin bir aylık sosyal medya post paylaşım işini 10.000 tp'ye bağlayın burada en kral tasarımı yapan adama 3000 tl ayırın. 7000 tl sizin cebinize girsin.

Ucuz iş gücüdür R10

Elbet yüksek fiyatlı işler illaki olacaktır ama ortalaması veya piyasası bu değildir.

R10da cok uzun yıllarım geçti. O dönem bir seviyenin üstüne ne kadar istesem de çıkamadım. Buranın dışındaki hayatta varolan burada yapılan işleri koşturdum. İşte o zaman cebim para görmeye başladı.

Ben woocommerce kurulu websitesi için işletmeden 15 20k civarı para alıyorum. Hadi bakalım o fiyattan konu açayım R10da kaç iş alabileceğim?

Yani olayı biraz daha net kavramak lazım.

Konu sahibinin mesajına gelince ise üzerine edecek tek bir kelimem dahi yoktur. Kaşe imza mühür
hocam r10 da iş gücü ucuz ok, bunda hemfikiriz ben r10 da site kurulum işi almıyorum mesela , zira 500 liraya site yapan adamla rekabet edecek kadar değersiz değil zamanım kendi networkümde en basit siteyi dahi 5000 tl + kdv dena aşagı yapmıyorum, yurtıdşında ise 500 eurolardan başlıyor fiyatım, bu ayrı bir konu, ancak r10 daki kitlede vizyon yok ayrı bir konu. sadece ucuz iş gücü ele alınarak bir platformdaki kitleye vizyonsuz denemez, Çin'de vizyon yok mu? vizyonun tillahı var ki adamlar şuan süper güç olma yolunda Bu forumda da on numara vizyona sahip girişimciler var, kitleyi de kullanarak büyüyorlar, demek istediğim buydu. Yani vizyon zaten girişimcide olur, ucuz iş gücüne bakıp burdaki girişimci, yatırımcı vizyonsuzdur demek haksızlık olur, bunu anlatmak istemiştim ilgilisine, zira bu forumda 0 trader olmasına ragmen büyük girişimlerde rol alan pek çok adam var.

DemiratarBlog adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Aynen öyle. Dediğim gibi burayı ucuz iş gücü olarak kullanıyorum benim için de hep öyle kalacak. Başka kaynaklarda bulamadığım günlerce aradığım WordPress konusuyla ilgili soruyu bile burada çok cuzi miktarlarda çözebildim.

Ben zaten konuşma tarzınızdan anladım bir savunmaya geçiş hikayesi olduğunu. Tabi ki ekmek yediğiniz yeri korumak hakkınız. Ben de zaten buranın işlevsiz bir yer olduğundan bahsetmiyorum. Vizyonsuz bir yer olduğundan bahsediyorum. Birisi bana teknik bir soru sorduğunda, "İstersen r10'a bak orada bilen çıkar." diyor ve "Bırak orayı, profesyonel bir destek arıyorum." cevabını sıklıkla alıyorsam düşüncemin doğru olduğu gerçeğiyle yüzleşmeniz lazım.

Benim uygulamamın gelir modelini bilmiyorsunuz. Şu an kuaför salonları toplanıyor içeride ve bu salonlar VIP salonlar. Daha tüketici tarafına geçmemiş haliyle bile, şu an bahsettiğiniz o SMM panellerin kazandığını kazanıyoruz ki uygulamanın potansiyeli dünya çapında zaten.

Yani aslında bakarsanız durum şu, burada global bir markayı r10'un SMM panelleriyle kıyaslıyorsanız zaten vizyon sıkıntısı sizde de baş göstermiş demektir kusura bakmayın ama dost acı söyler. Yatırım turunda aldığımız 12 yatırım var. Bunların tamamı bin dolarlar seviyesinde. Uygulamayı takipte kalmanızı tavsiye ederim. Yakında yatırımcılarımızla yaptığımız iş birliklerini LinkedIn hesabımızdan duyuracağız.

Ve daha önce söylediğimi yine söylüyorum. Ben hiç r10'da yatırımcı aramadım. Burada bu tür bir uygulamaya vizyonu veya parası yetebilecek bir üye yok zaten. bulamayız.
Ben orada uygulamadan bahsederkeni r10'un dışında neler oluyor, r10'da neler oluyor şöyle uzak bir çerçeveden bakın diye bir örnek gösterdim.

Bir kere SMM panel diye yere göğe sığdıramadığınız sistemler etik değil. İstersen milyon dolarlık olsun. Vizyon işte buradan başlıyor önce. Hiç bir zaman dünyada bilinen bir marka olamaz bu sistemler. Benim olayım girişimcilik. Para kazanmak da değil. Aç olduğumuz şey global başarı. Siz SMM panel geliştirmeye girişimcilik diyorsanız o ayrıdır bir şey diyemem.

Ayrıca bu kitleye uygun bir girişimim olsa bile Ticimax ve Ikias gibi satış ortaklığı dışında reklam vermem. Çünkü biliyorum ki buradaki arkadaşlar en küçük parayı bile kovalıyorsa, benim ürünümü satmak için de satış ortaklığı yapar. İkas ve Ticimax gibi markaların reklam vermesinin nedeni de bu. Onun dışında ürünümü tanıtmak için burayı kullanmayı hiç bir zaman uygun bulmadım, bulmayacağım. Bulana da saygı duyuyorum.

Son olarak ilk yazdığınız üzerinden çok dallanıp budaklamadan konuşacak olursak, özetle bu forumda özgün bir hizmet bir tane bile görmedim. Muhakkak kopyası mevcut. Önceden daha iyiydi. Artık öyle değil ve her geçen gün de kötüye gidiyor ve gitmeye de devam edecek. Buranın ticareti bunlarla sınırırlı kalacak. Ben ve benim gibiler burada, kendisini geliştirmiş ama bir yere gelememiş insanlardan ucuz işçilik almaya devam edeceğiz. Dost acı söyler. Bu konuda netim. Birbirimizi ikna etmek zorunda değiliz.

özverili ve detaylı cevabınız için teşekkür ederim öncelikle.

sadece smm paneli cımbızla çekip tüm konuşmayı onun üzerine yıgmışssınız, oradaki kastım sizin beğenmediğiniz smm panellerin dahi aylık yüzbinlerce tllik ciro yaptıklarıydı. yani gerisini siz düşünün anlamında....

bir konuda ayırt etmek adına vurguda bulunmak istiyorum, savundugum konu r10 un kendisi değil, beni alakadar etmez hocam sagibi değilim ortagı değilim. burası olmasa da ekmeğimi bulurum ancak siz r10 da vizyon yok derken buradaki binlerce üyeyi kastediyorsunuz ondan dolayı cevap vermek istedim.

anlatamadıgım konu şu, siz r10 daki vizyonu r10 da piyasaya sunulan girişimlerden yola çıkarak değerlendiriyorsunuz. buradaki ucuz işçilikli ilanlara bakıp r10 da vizyon yok demek haksızlık olur. siz de burdasınız, bakın vizyon dolu girişiminiz var . sizin gibi niceleri, sizden kat be kat iyileri burada edindiği bilgi birikimi, piyasa bilgisi, grişim farkındalıgı vs. ile global başarılara imza atmıştır. kastettiğim şey buydu, burada milyonluk domain satıp da 0 traderi olan adamlar da var yani demek istediğim 300-500 liraya dönen işlere bakıp vizyon yok demeniz çok adil değildi, en azından benim fikrim o yönde. herkesi geçtim, bakın siz burdasınızi demek ki buradaki kitlede de vizyonlu insanlar çıkıyormuş değil mi

diğer konuda da demek istediğim bu kadar büyük rakamlarla oynarken bir girişimci olarak, wp işlerinizi halledecek bir ekibinizi olmaması şaşırtıcıydı. yoksa tabiki de wp işini burada çözmek gayet mantıklı, şaşırıdıgım konu sizin bunlarla ilgilenmenizdi bir yandan 12 turluk milyonluk yatırım alırken....

https://www.r10.net/domain-firmalari...i-firmada.html

mesela bu konuya da şaşırdım, yani bu kadar vizyon dolu büyük bir girişimcinin ucuz domain kovalamasına inanamıyorum hocam bana düşmez ama değerli vaktinizi bunlara ayırmanız bence dogru değil, tutun bir eleman ugrassın bunlarla, o kadar yatırım aldınız bir adam tutmadınız mı

projenzide başarılar dileriöm